SBH Monica Beach Resort

Jag tänkte jag skulle berätta lite om hotellet vi bott på så att fler kan ta del av våra upplevelser.

Vi åkte med Solresor och har vid personlig kontakt med en av deras medarbetare fått fin service, men jag är lite besviken på utbudet av utflykter. Vi anlände i måndags och Solresor skulle vara på plats på hotellet först onsdag kl 17. Utflykterna behövde bokas och betalas senast kl 12 dagen innan vilket i praktiken innebar att man först kunde åka på utflykt under fredagen – om man då inte, som vi, kontaktade dem och ordnade personligt möte redan under tisdagen så att vi skulle kunna åka på utflykt under onsdagen. Stannar man två veckor spelar det såklart mindre roll men är man bara här en vecka är det såklart lite tråkigt om första utflykten blir först när halva veckan gått.

Vi bodde på SBH Monica Beach Resort i Costa Calma på Fuerteventura, ett fyrstjärnigt all inclusive hotell.

Hotellområdet är supermysigt och såväl reception, restaurang och rum är fräscha och fina.

Tyvärr fick vi ett rum utan havsutsikt och kunde inte heller byta/uppgradera då hela hotellet varit fullbokat. Vårt rum låg tyvärr även på gatuplan vilket gjorde att vi inte vågade ha öppet balkongdörren under dagarna så det blev lätt fuktigt och rått i rummet.

Det finns två poolområden varav det ena har två vattenrutschkanor, men barnpoolen var inte uppvärmd.

Ett stort plus för närheten till sandstrand och hav. Underbar strand!

En stor restaurang vilket gjorde att det konstant var högljutt men maten var god och hyfsat varierad. Fanns även möjlighet att kostnadsfritt reservera bord på hotellets asiatiska restaurang eller på grannhotellets restaurang med 18 års gräns.

Solresor skriver på sin sida att det är gratis wifi på hela hotellet – och visst är det gratis, men wifi:t fungerar bara i receptionen, närmsta poolområdet och lägenheterna i receptionsbyggnaden.

Vi är otroligt nöjda med vår vecka och kan absolut tänka oss att komma tillbaka hit, men ska barnen med kommer vi välja ett mer barnvänligt hotell med bättre barnpool och lekplatser.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.