Säsongspremiär & påskfirande

Påskafton till ära var det säsongspremiär på Bohus Fästning

Vi var lite sent ute eftersom vi in i det sista förberedde inför eftermiddagens påskmiddag med vänner. Började förbereda redan igår kväll men på grund av att jag lyckades hälla kokande vatten på foten så förstördes hela kvällen och desto mer återstod att göra idag.

De närmsta parkeringarna var fulla och vi såg hur kön ringlade sig lång till fästningen. Kön var så otroligt lång att de till slut bestämde sig för att låta alla gå in och så fick man betala på utvägen istället. En stor eloge till gycklarna från Cirkus Titan som valde att vänta med godisregnet tills alla hunnit in, trots att det gjorde att tidsschemat blev förskjutet en hel del! 

Maria Patriksson, VD för Bohus Fästning, hälsade alla välkomna och sedan tog gycklarna över med såväl godisregn som eldslukande.

Påsk1

Lillkillen stod helt blixtstilla och kikade förvånat på gycklaren när han skulle släcka facklan i munnen.

IMG_4522

Riktigt mycket folk som besökte fästningen denna vädermässigt kanonfina påskafton!

IMG_4513

Gyllene påskägg var gömda på fästningen. Själva fann vi inga men dottern i vårt sällskap lyckades finna ett ägg – som var fyllt med godis (gelatinfritt dessutom – tummen upp för det!) och ett årskort till fästningen.

Jag lyckades få vara med på ett kort jag med!

IMG_4540

Vi hade med filt samt lättare lunch och slog oss ner på en gräsplätt på borggården. Barnen lekte och vi njöt medan solens strålar värmde oss.

Påsk2

När vi kände oss klara på fästningen begav vi oss hem till oss där påskfirandet fortsatte!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.