Sängkläder i lin

Förra sommaren köpte jag underlakan i lin och jag är så otroligt nöjd med dem. Våra lakan i bomull hade blivit dassiga och jag ville testa ett annat material än bomull. Lin var jag redan förälskad i och efter att ha läst mycket positivt om sängkläder i lin så kändes det som ett självklart val att köpa hem sådana underlakan. 

Kort efter att jag fått hem lakanen bestämde jag att när vi skulle behöva nya påslakan och örngott så skulle även dem bli i lin!

När våra örngott för ett par veckor sedan inte längre levde upp till mina stränga krav så tog jag tag i saken och kikade runt på nätet efter en sida att beställa nya från. Hittade Lin Living som bland annat säljer sängkläder i ekologiskt linnetyg. Att örngotten, trots att de är ekologiska, inte kostade mer än på många andra sidor var ett stort plus (men för egen del hade det inte spelat någon roll, med tanke på att jag är en ekonörd).

IMG_4852

Beställde hem två stycken örngott i nyansen Limestone och två stycken i nyansen Granite.

Känslan av att lägga sig i sängen bäddad med underlakan i lin samt vila huvudet på en kudde med örngott av lin är helt fantastisk! Personligen tycker jag att sängkläder av linne är vackra och ger en exklusiv känsla. Dessutom är det toppen att linnetyget absorberar fukt bra och snabbt torkar igen. Varma sommarnätter känns sängkläderna svala samtidigt som de värmer då det är kallare ute. Dessutom gör linfiberns lite glattare yta att den står emot smuts bättre än bomullsfibern, vilket i praktiken innebär att ett lakan i linne inte behöver tvättas riktigt lika ofta som ett bomullslakan. Med tanke på antalet timmar man spenderar i sängen varje dygn så tycker jag helt klart att det är värt varenda krona – speciellt eftersom jag faktiskt sover skönare, speciellt nu under sommaren när det är varmt och kvavt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.