Saffransspaghetti

Lagade idag min första rätt ur boken Hjälp! Veganer på middag. och det blev saffransspaghetti. Jag älskar ju saffran så jag hade på känn att detta skulle bli en ny favorit. 

Jag förändrade dock receptet lite, men började med att hetta upp olivolja i stekpannan och pressade sedan ner 4 stora vitlöksklyftor. När vitlöken fräst lite och blivit lite beige hällde jag i en förpackning (390 gram) med krossade tomater. Rörde runt och tillsatte sedan 1 msk socker och 1/2 msk torkad basilika. 

Lät puttra 10 minuter och tillsatte sedan en förpackning med saffran (0,5 g) och 0,75 dl vitvinsvinäger. 

Lät det koka i cirka 5 minuter och tillsatte sedan 2 dl havregrädde samt en skvätt rapsolja (uppskattningsvis 1-2 msk). Sänkte värmen och smakade av med salt och peppar. 

Medan såsen reducerades kokade jag spaghetti. Hällde av vattnet och blandade ner pastan i saffransgrytan. Stängde av värmen och rörde ihop ordentligt. 

IMG_4095

Vansinnigt gott!! 

Nästa gång kommer jag dock göra något att äta till, för från bara pasta får jag inte riktigt den där mättnadskänslan. Eller så blandar jag i lite bönor nästa gång. I vilket fall så kommer jag att tillaga saffranspasta fler gånger!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.