Riktigt Tunna eller Riktigt Grova

I fredags kväll ringde det oväntat på dörren och med bud kom en påse från Estrella!

Påsen innehöll två nyheterna Riktigt Tunna Chips Gräddfil & Rödlök samt Riktigt Grova Chips Gräddfil & Grön Paprika. Riktigt Grova chips är de grövsta chips Estrella någonsin tagit fram och är härligt knapriga och frasiga. De tunna däremot smälter i munnen och dessa blev min favorit! Även smaken hos de tunna, gräddfil och rödlök, var precis i min smak och de försvann fort här hemma!

estrella

Estrellas Chips produceras i den egna chipsfabriken utanför Göteborg där chipsen skivas och friteras för att sedan kryddas. Potatisen kommer från egna, kontrakterade odlare i Halland och Skåne som alla är anslutna till Svenskt Sigill och dessutom är IP-certifierade – vilket garanterar en miljömässigt kontrollerad och hållbar odling. Endast om skörden inte räcker används potatis från andra odlare, dock med samma höga krav på kvalitet. 

Huvudmålsättningen för IP är att ha en helhetssyn på hur odlingen påverkar miljön med avseende på användning av energi, handelsgödsel och kemiska medel som används till skillnad från ekologisk produktion.

IP-certifiering innebär bland annat:
Förbud mot GMO
Behovsanpassad växtnäring för resurseffektivitet och minskat läckage
Säker användning av växtskyddsmedel
Gröna stråk och kantzoner skyddar vattendrag, insekter och smådjur

Mums! Av någon underlig anledning kom chipssuget upp till ytan bara av att skriva denna text *ler*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.