Ren luft, stillhet & hänförande vyer

Första dagen på vår första vandringstur kunde ni läsa igår (här) och här kommer fortsättningen;

Först vid midnatt la vi oss för att sova och barnen somnade direkt. Själv hade jag lite svårt att somna då det var så otroligt varmt men efter att ha tagit beslut om att istället för att ligga i sovsäcken enbart använda den som täcke så somnade jag med.

Vi förstod snabbt vikten av att placera tältet på ett plant underlag, för visst hade vi valt ett underlag utan kvistar, rötter och dylikt men det sluttade och det kände vi tydligt när vi skulle lägga oss. Min och makens sovsäckar har ett relativt halt yttermaterial så de gled på liggunderlagen. Dottern rör sig i och för sig en del när hon sover men hon låg nere vid fotändan när hon vaknade. Med den erfarenheten rikare kommer vi garanterat tänka till en extra gång innan vi väljer tältplats nästa gång.

2

Frukosten bestod bland annat bestod av massor med blåbär. Hela skogen var glädjande nog full med blåbär. Blåbär är ju otroligt gott, men sedan är det ju riktigt roligt att tungan bli blå när man ätit många *ler*

20160709_104600

Vandringen tillbaka var enklare än vägen dit, vilket till största del berodde på att det för det mesta var nedför. Vi tog också fler pauser och hade packat ryggsäckarna bättre vilket såklart underlättade en hel del. 

Den rena luften, stillheten och de hänförande vyerna är sannerligen en svårslagen kombination!

IMG_5567

Uttråkade barn är sannerligen inget man behöver vara orolig för ute i naturen, det finns ständigt nya saker att upptäcka. Och visst var det kämpigt emellanåt, men det glömdes snabbt av när ett nya blåbärsris hittades eller en ny spännande pinne upptäcktes. 

IMG_5583

Barnen fick bära egna ryggsäckar, dels för att vänja sig och dels för att få känna sig delaktiga. Såhär första gången la vi bara ner varsitt gosedjur och lite proviant men jag och maken har diskuterat om dottern nästa gång ska få bära en sovsäck (förmodligen en av våra, då de väger mindre än hennes egen). En vikt på 1,25 kg plus ryggsäckens vikt ska ju inte vara några problem.

Vi köpte ju nyss ny ryggsäck till henne, men funderar på om vi ska köpa en lite större som dessutom har höftbälte. Jag och maken är dock otroligt nöjda med våra Lundhags V12 (75 liter till maken och 60 till mig). Jag, som har problem med nacken tyckte att höftbältet avlastade otroligt mycket. Nästa gång ska jag se till att ha en sömlös sportbh dock, för att slippa skav.

När vi kommit tillbaka till bilen igen körde vi en liten bit för att komma till en på kartan utmärkt badplats. Att det var kyliga vindar påverkade helt klart helhetsupplevelsen men i och med den dyiga botten med stundtals stora stenar så var det inte en sjö vi kommer att åka tillbaka till för att bada.

3

Eftersom vi hade en del andra planer inplanerade igår eftermiddag åkte vi hemåt strax efter lunchtid, men längtar redan efter att ge oss ut på nya äventyr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.