Redo för förskolan

Här sitter mina små älsklingar, redo för sista dagen på förskolan innan helg:
Det känns så bra nu! Igår gick lämningen perfekt och bägge sprang glatt fram till fönstret för att vinka till mig när jag skulle åka därifrån. 
* Tristan har slutat bli arg så fort vi går innanför dörren, han har nog insett att han får gå ut och leka senare på dagen. 
* Tindra pussades ett par gånger men jag fick henne att fokusera på det roliga i att springa till soffan för att därifrån kunna vinka till mig genom fönstret. Och då blev hon inte ledsen. Gissa om det kändes skönt att lämna bägge barnen utan en enda tår?!
——–
Och pedagogerna på förskolan säger att de aldrig varit med om en sådan lätt inskolning som för Tristan. Ingen utav dem tycker att det känns som en inskolning =) 
Han accepterar alla förskolefröknar och äter bra, sover bra och är en väldigt glad kille – sådant är roligt att höra!
Det var bara första dagen som han vägrade somna på madrassen och fick då istället somna i en vagn, men redan andra dagen så gick det utomordentligt bra att lägga honom på madrassen bredvid alla andra barn som skulle sova. 
De första dagarna, fram tills igår rättare sagt, så blev han arg varje gång vi gick in, både när jag tog in honom vi lämning på morgonen och när de gick in efter att ha varit ute och lekt – men det har han slutat bli nu med. 
——

Tindra, hon har börjat leka med en tjej som är lite yngre än henne. De leker tydligen med varandra varje dag. Även det känns väldigt skönt för min del, för hon tycker inte att det är sådär roligt när det är mycket barn och vill då hellre vara med fröknarna. 

Och de två sista dagarna har inga ”olyckor” skett. Jag hade ett samtal med pedagogerna och både jag och Rickard har pratat med Tindra. Förmodligen känner hon nu att hon kan säga till fröknarna eftersom det inte hänt något de senaste två dagarna, men det återstår att se =)
——
Det känns nu bra inför att lämna dem där på ”heltid” med start nästa vecka =)

2 reaktioner på ”Redo för förskolan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.