Recension: Produkter från Burt’s Bees


Först måste jag säga att jag ÄLSKAR att inga av produkterna inenhåller parabener! När jag blev gravid med dottern uppmärksammade jag att parabener användes i princip alla mina hår och hudvårdsprodukter och jag läste överallt om hur farligt det var. Hormonstörande, kan påskynda tillväxten av cancerceller, allergiska reaktioner och så vidare.. Det kändes då inte så lockande att använda produkter med parabener när det finns produkter som inte använder sig utav det. Jag hade till en början ”problem” med att finna en hudlotion som inte innehöll parabener. Många jag fann kostade otroligt mycket och jag använder en hel del lotion varje dag efter duschen och ville därför ha ett prisvärt alternativ. Numer finns produkter utan parabener på fler ställen men otroligt många företag har valt att fortsätta att använda sig utav konserveringsmedlet.

Tillbaka till ämnet.. Burt’s Bees produkter är fria från sulfater, parabener och andra konserveringsmedel – tummen upp från mig!

De två presentförpackningarna som jag tävlar ut på eventet har jag och barnen fått chansen att 
testa och jag kan ärligt säga att ni som vinner kommer att få riktigt bra produkter!

Essential kit innehåller Soap Bark and Chamomile Deep Cleansing Cream, Hand Salve, Naturally Nourishing Milk & Honey Lotion, Coconut Foot Cream och Beeswax Lip Balm. Detta kit ger verkligen hela kroppen vård! 
– Rengöringskrämen avlägsnar make-up effektivt och huden i ansiktet känns ren och frisk efteråt.
– Vintertid har jag ruskiga problem med torra händer och ser verkligen fram emot att testa handkrämen mer intensivt då. 
– Burt’s Bees hudlotion är jag väldigt förtjust i, den gör huden mjuk och len utan att det blir klibbigt och kladdigt. 
– Fotkrämen testade jag efter att jag varit på fotvårdsbehandling häromdagen, den luktar väldigt gott och fötterna känns ”lätta” efter att de blivit insmorda. 
– Läppbalsamet kommer även det att användas intensivt i vinter och jag är övertygad om att det kommer hålla mina läppar mjuka.

Baby-kitet innehåller Baby Bee Nourishing Lotion, Baby Bee Shampoo & Body Wash, Baby Bee Diaper Ointment och Baby Bee Nourishing Oil. 
– Även denna lotion gör huden mjuk utan att lämna den klibbig och kladdig. 
– Dottern är otroligt förtjust i detta schampoo och duschtvål. Det gör håret mjukt och fritt från tovor  vilket innebär att hon slipper använda balsam – mycket uppskattat av dottern *ler*.
– Tristan har fått testa på blöjsalvan och detta är en av mina favoriter! Han har haft en del problem med röd och irriterad hud och jag har testat på alla möjliga salvor. Denna hjälper dock faktiskt, huden blir mindre röd, mindre irriterad och ser ut att göra mindre ont.
– Jag är inte så förtjust i att använda olja i badvattnet men smörjer gärna in både mig själv och barnen med oljan innan läggdags för att låta oljans effekt tränga djupt ner i huden. Oljan luktar dessutom väldigt gott 🙂

2 reaktioner på ”Recension: Produkter från Burt’s Bees

  1. Åhhh det där vill jag vinna!!! Är det en tävling som kommer vara på plats eller har du lagt den i din blogg? Håller på att gå igenom och kolla om det finns någon kvar som jag vill tävla om som inte har gått ut än.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.