Recension: MAC Kid

Ni som anmält er till Mammablogg Date 2012 har väl inte missat att jag här tävlar ut 4 stycken MAC Kid i samabarbete med VIKINGSUN?

Jag, eller rättare sagt Tindra, har fått möjlighet att testa en MAC Kid, och nedan bilder visar hur det såg ut första gången Tindra fick testa den.Det var första gången som Tindra höll i en kniv, om man bortser från vanliga matknivar. Jag vågade inte riktigt släppa kniven eftersom jag var så rädd för att hon skulle skära sig men Tindra sa bestämt ifrån att hon minsann kunde själv 🙂

Hon fick skära ett par gurkskivor och det gick bra. Tjocka blev det men hon åt glatt upp dem och var så stolt över att hon fått skära dem själv. 


Det som var lite jobbigt, men som inte var knivens fel, var att vi använde oss av fel typ av skärbräda. Vi har sådana tunna skärbrädor men de glider gärna iväg och Tindra klarade inte riktigt av att hålla stilla skärbrädan samtidigt som hon skulle koncentrera sig på att skära. 

Han nu testat att lägga en silikonmatta under skärbrädan och det gick genast mycket bättre!

Kniven är riktigt vass men är utformad på ett speciellt sätt i bakkant som skyddar mot att fingrarna glider ner under kniven och en olycka sker. Även spetsen är rundad för att undvika olyckor. Tindra tittade länge på den vita linjen som finns på kniven och jag förklarade för henne att linjen visar vart kniven är vass och att hon inte fick röra där. Jag tycker att det är jättebra att den linjen finns för det blir en påminnelse för Tindra om att det är där hon inte får röra.

Tindra kommer absolut att tycka matlagningen är roligare nu när hon har en möjlighet att hjälpa till i köket istället för att bara behöva stå och titta på. 


Jag har testat kniven själv och den har blivit en kär vän ^^ 

En mycket bra investering då man inte bara får en kniv utan även glada barn och extra hjälp i köket 🙂


En reaktion på ”Recension: MAC Kid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.