Recension: Kalle med klänning från Sagolikt bokförlag

Fick ju för ett tag sedan Kalle med klänningMåste ha monster och Känn med hen från Sagolikt bokförlag. Det är oftast maken som lägger barnen för natten så jag har själv inte fått läsa någon utav böckerna. Idag la jag dock barnen, då maken fortfarande inte kommit från jobbet, och jag läste Kalle med klänning.

En intressant saga enligt mig med ett viktigt budskap! Min dotter sa ingenting om att pojken hade en klänning på sig utan sa istället ”mamma, Tindra gillar nya kläder.. nya varje dag mamma” och sa att man inte fick lov att bada med kläderna på och att ”mamma tvätta kläder mycket”. Vi pratade en del efter sagan och hon tyckte att Tristan också skulle ha klänning på sig men var noga med att säga att han inte fick låna hennes klänningar =)

Boken uppmanar till att bryta normen! Den handlar om att man ska få vara som man vill, oavsett kön, och att man ska följa sitt hjärta.

Bilderna är roliga och fina och det är en hel del text i boken. Tindra, som inte är van vid böcker med så mycket text på varje sida vill gärna bläddra i förväg för att se nästa bild men det ger sig med tiden 🙂

Ser fram emot att få läsa (och lyssna till) de andra böckerna för barnen, framför allt för Tindra då Tristan enbart står och biter i sängkanten när sagorna läses..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.