Recension: Isbjörn Light Weight Rain Jacket

Tindra har fått testa Light Weight Jacket från Isbjörn of Sweden som både är en vind- och regnjacka.
Det är ingen underdrift att ha orden ”light weight” med i jackans namn! Jackan väger otroligt lite – ingenting i jämförelse med skaljackor som vi brukar använda oss utav. Den tar dessutom lika liten plats som en apelsin när den rullas ihop/packas ner i en väska. 
Eftersom den är så lätt och tar så liten plats kommer det att bli ett självklart plagg i sommar att ha med i väskan – ifall det skulle börja regna eller om det skulle bli kyligt.

Som vi alla känner till så blåser det en hel del här nere på västkusten och Tindra har testat jackan både med och utan tjock kofta under och upplever att jackan är vindtät. Hon har även haft jackan på förskolan då de varit ute i ösregn och den har varit vattentät. Jackan har 100% tejpade sömmar och resår vid ärmslut vilket är toppen då händerna alltid finns tillgängliga utanför jackan – vilket dessutom ser mer representabelt ut *ler*


Själv tycker jag att det är perfekt med avtagbar luva – både för att luvan faktiskt behövs ibland och för att jackan får ett annat, mer stiligt, utseende utan luvan. 

Vad som tilltalar mig extra mycket med Isbjörns kläder är att de arbetar hårt för att tillverka mer miljövänliga kläder. Isbjörns ytterkläder innehåller inga giftiga ämnen och är inte impregnerade med miljöfarliga kemikalier som bryter ned ozonskiktet – toppen, eller hur?!

En reaktion på ”Recension: Isbjörn Light Weight Rain Jacket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.