Raw Thailändsk Kokossoppa

Till middag i torsdags, och lunch igår, blev det en raw thailändsk kokossoppa. En riktigt krämig och mättande soppa med sting.

Ingredienser:
1 burk kokosmjölk
1/2 msk färskpressad limejuice
2,5 dl tärnad röd paprika
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk färsk riven ingefära
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk chiliflingor
1 msk gul miso
1/2 tsk havssalt
1 liten hackad gul lök

Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en höghastighetsmixer. Mixa i ungefär 30 sekunder tills du fått en krämig och jämn soppa.
Jag dekorerade här med lite gräslök.

Miso är något jag inte smakat på innan denna Raw Food-vecka. Det har förekommit i en del recept jag sett innan men då jag inte hittat någon ekologisk i mataffären har jag inte brytt mig om det. Miso är en sojabönsmassa som fermenterats och saltats. Miso innehåller naturlig umami som betraktas som den femte grundsmaken. Umamismaken är inte helt lätt att beskriva, men man brukar säga att den är lite buljongaktig och salt, och att den förstärker smakupplevelsen och ger en lång och rik smak av fyllighet, mildhet och tjockhet.

Såväl denna rätt som Raw Wok innehåller miso och faktum är att den råa woken aldrig tidigare blivit så god. Har gjort den otroligt många gånger men denna vecka var första gången som jag hade miso i. Miso kommer jag helt klart köpa fler gånger, speciellt nu när jag hittat en ekologisk i ekoaffären bara ett stenkast från lägenheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.