Raw Food Detox

Woho, nu har jag sparkat igång en detox-vecka. Känner att jag behöver avgifta kroppen och hoppas bli av med ständigt sötsug.

Äger ingen våg och har heller inga planer på att skaffa en, så jag kommer inte ha någon exakt koll på om detoxen gör något viktmässigt – men då det inte heller är den främsta anledningen till att jag nu gör en kroppsrensning så tänker jag att det inte spelar så stor roll. Jag är lite tudelad vad gäller just vikten också, jag vill å ena sidan komma i de byxor jag kunde ha i november förra året men inte i mars detta år men å andra sidan väger jag nu samma som jag gjorde när jag var 18 och jag tänker att kroppen förmodligen mår bättre av att väga det jag väger nu än 10 kilo mindre.

Hur kommer det sig då att jag valt just en Raw Food Detox?
Jag har under ett par års tid haft ett växande intresse för juicande och bytte i januari 2015 juicecentrifugen mot en slow juicer. Min Hurom HF2 Premium, 2nd Generation har i perioder fått jobba mycket men det var ett bra tag sedan nu den fick jobba dagligen. Jag ser fram emot att få juica såväl söta juicer som gröna beska juicer. Ju grönare desto mer utrensande!

Raw Food är också något som under flera års tid intresserat mig. Pappa pratade om levande föda redan när jag var liten och han introducerade mig i att grodda mungbönor och linser för många år sedan. Jag har i perioder testat en del raw food-recept och än så länge har allt jag provat bara ökat suget efter att testa mer.

Efter en veckas all inclusive på Cypern med diverse onyttigheter så känner jag mig otroligt peppad. Veckoplanering är skriven och kylen fylld!

5 dl juice eller smoothie kommer det att bli till frukost hela veckan och jag började med en juice bestående av selleri, morötter, citron, lime och ingefära. Riktigt god! Jag älskar juicer med morötter, citron och ingefära men är inte så förtjust i selleri. Men denna kombinationen blev riktigt bra!

Frukosten dracks vid 06 och mellanmål vid 09 var tänkt att bli en banan men jag var inte hungrig förrän närmare 10:30 så jag gick direkt på lunchen och sparade frukten till eftermiddagen.

Dagens lunch bestod av sesam & rotsaksris samt en krispig sallad. Galet gott, lagom mättande och härligt tuggmotstånd.

Än så länge är jag inte ett dugg sötsugen, däremot vansinnigt sugen på lättsaltade chips – och det lär väl bli veckans största utmaning. Jag som älskar Änglamarks ekologiska chips!!
Fortsättning följer,..

4 reaktioner på ”Raw Food Detox

    1. Haha, jag blir hemsk om jag inte får mat när jag är hungrig så någon fasta tänker jag varken utsätta mig själv eller någon annan för. Är egentligen bara ute efter att rensa ut gifter och slaggprodukter, vill liksom rena kroppen – och tycker därför att en detox som denna passar bra 🙂

      Hoppas kunna inspirera så att även du vågar testa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.