Raw, ekologisk och vegansk choklad

Jag som inte är allt för förtjust i mörk choklad har nu hittat något riktigt gott! Fördelen med mörkare choklad anser jag är att man stillar suget efter bara någon liten bit, jämfört med mjölkchoklad som man (jag i alla fall) kan äta massor av.

Med en stark känsla för människan och miljön marknadsför nueco enbart ekologiska eller mycket varsamt framställda produkter. Nueco säljer bara ekologisk choklad. Chokladen innehåller inget vanligt vitt socker och minimalt om ens något gluten! Allt för att alla läckergommar ska få sitt!

Chokladen jag blivit riktigt förtjust i är en raw, ekologisk och vegansk choklad som kommer från England. Ombar heter märket och deras sortiment innefattar choklad med smaker av bär, superfoods eller kokosgrädde. Kokos, Mylk och Jordgubb innehåller även tillsatta snälla magbakterier. Ombar är sötad med kokospalmsocker som är gjord från saven från kokospalmträd. Denna nektar är försiktigt upphettad tills det blir ett härligt oraffinerat socker. 

IMG_1006-996x1024

 Jag har fått möjligheten att testa tre olika smaker:

Ombar Strawberries & cream som är en handgjord ekologisk rå choklad med jordgubbspulver, kokosgrädde och hälsosamma bifidusbakterier.

Ombar Acai & Blueberry som är en handgjord ekologisk rå choklad med acai och blåbär, full med antioxidanter.

Ombar Coconut som är en handgjord ekologisk rå choklad med smak av kokos från kokosgrädde och hälsosamma bifidusbakterier.

Coconut använde jag när jag gjorde chokladglass och det blev en helt annan smak på glassen jämfört med om jag vara använt kakao! Ruskigt god glass!
De andra smakerna åt jag som de var och här var min absoluta favorit smaken med Strawberries & cream. Gemensamt för dem alla är att chokladen verkligen smälter i munnen.

Är ruskigt sugen på att testa de andra smaker som finns, såsom Cranberry & Mandarin, Goji BerryGreentea Lemon samt Ombar Dark 72%. Mums!

En reaktion på ”Raw, ekologisk och vegansk choklad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.