Racerhybrid, hjälmar & cykeltur

Min cykel har anlänt – en lätt racerhybrid med landsvägsutväxling och snabba racerdäck!

Nishiki Pro Air har racersadel och 23mm breda däck (eller tunna kanske passar bättre att skriva,.). Cykeln väger enbart 10,3 kilo vilket tokigt nog är mindre än sonens cykel. Ram och gaffel är förberedda för skärmar, pakethållare och stöd men jag valde att bara köpa till stöd. 

Som vanligt är dammodellerna inte gjorda för personer som är längre än 180 cm så det fick bli en hermodell. Men jag köpte inte cykeln för att vara ute och söndagsköra i långklänning så det är inga problem *ler*

IMG_2340

Köpte även hjälm till både mig och maken då det faktiskt känns rätt dumt att inte skydda huvudet när vi är ute och cyklar. Fruktansvärt irriterande att frisyren blir förstörd men säkerheten är viktigare än håret på huvudet!

Läste de senaste cykelhjälmstestet som gjorts och tyckte att Giro Savant MIPS var den snyggaste av de som fått högst betyg så det blev varsin sådan.

cykelturCykeln är otroligt enkel att cykla på och det är lätt att få upp farten – precis det jag önskade med en ny cykel. 

Vi har även beställt vattenhållare och cykelväskor så att vi lätt kan ge oss ut på dagsutflykter med matsäck och annan lättare packning.

Idag blev det en tur för hela familjen på 9 kilometer – i motvind,. Ingen höjdare och vid ett par tillfällen var barnen på väg att välta då vinden tog tag i cyklarna. Men annars gick det bra och barnen var riktigt duktiga. En stor del av sträckan var utan cykelbana men vägen var inte så trafikerad som tur var. En timme tog det men jag är övertygad om att vi kommer att kunna få upp hastigheten en del efter att barnen fått träna lite och när det inte blåser så extremt. Roligt och härligt var det i vilket fall! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.