Queen of Aleppo

Natures Beauty har gett mig möjlighet att testa The Real Aleppo Soap Gold. Detta är en tvål jag länge varit sugen på att testa och jag tyckte att det skulle bli så roligt att se om den levde upp till mina förväntningar!

AleppoDet gjorde den!! Är du på jakt efter en miljövänlig och 100 % naturlig tvål så bör du verkligen försöka dig på en av dessa aleppotvålar. Och när du väl har provat finns ingen väg. Låter lite klyschigt kanske men jag är kär!

Jag har testat att tvätta håret med många olika sorters fasta tvålar. I alla flytande produkter är vatten tillsatt och när vatten tillsätts så behövs konserveringsmedel. I mitt försök att ha så rena produkter som möjligt för mitt hår så har jag därför testat att använda fast tvål som schampo. När jag gick över till att använda fast tvål kunde jag med tiden – det tog ett par månader – sluta med att tvätta håret varje dag (och istället tvätta varannan dag). Jag vet hur mycket det sliter på håret men jag själv anser att det har varit tvunget att tvättas varje dag innan. Men det har jag kommit ifrån sedan jag började med fast tvål – underbart!

Nu tillbaka till själva Aleppotvålen! Det jag upplever som en stor skillnad med denna tvål jämfört med många andra fasta tvålar är att den ger mycket fukt. Håret behöver inte balsam efter att jag tvättat det med Aleppotvålen, då håret naturligt blir återfuktat av tvålen. Huden behöver inte smörjas in lika mycket när jag använder denna tvål heller – och det behövde jag göra efter varje dusch tidigare. Efter ett par användningar med Aleppotvålen som schampo kan håret kännas lite strävt och man kan då använda balsam eller en skvätt citron uppblandat med vatten. Citron fungerar faktiskt alldeles utmärkt som balsam! Så numer kan jag ha balsam en gång per vecka ungefär istället för efter varje tvätt.

Ju mer lagerbladsolja som tillsätts desto mer exklusiv blir tvålen. Just denna variant innehåller olivolja och 20% lagerbladsolja. Aleppo Soap Silver innehåller istället 10% lagerbladsolja och är lite billigare.  Bra att veta kan vara att Aleppotvålar ska vara stämplade och det kan vara bra att hålla ögonen öppna när det gäller riktigt billiga tvålar då de kan innehålla palmolja istället.

Detta är verkligen en allround tvål – men till skillnad från många andra allround produkter så tycker jag verkligen att den är BRA till allt! Oftast är ju en allround produkt halvbra på allt, men denna tvål är verkligen fantastisk.

Tvålen är stor och mycket dryg. Tycker även att den är perfekt att använda efter rakning då huden ofta blir lite känsligare.

Dottern som inte tycker att det är så kul att tvätta håret med både schampo och balsam uppskattar att hon numer bara behöver en produkt – Aleppotvålen – och att håret blir lika mjukt och lättkammat som när hon använt både schampo och balsam!

Kan verkligen rekommendera The Real Aleppo Soap Gold!

En reaktion på ”Queen of Aleppo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.