Pyntad påskgris

Tindra har den senaste veckan frågat flera gånger om när det är påsk och när hon frågade igen tidigare idag så bestämde jag mig för att gå ut i förrådet för att hämta påsklådan. En väldigt liten låda men otroligt lite pynt i men den innehöll i alla fall tillräckligt för att kunna pynta påskriset.

Jag sa till barnen att vi skulle ta på oss för att gå ut och hämta påskris för att pynta det. Vi tog på oss, hämtade en avbitare (hittade inte sekatören,..) och gick ut. 
Efter en stund sa Tindra till mig: Mamma, vi kommer väl vara snälla mot påskgrisen?
Va?, frågade jag.
Du sa att vi skulle hämta påskgrisen och sedan hänga kycklingar och fjädrar i den. Men vad ska vi med saxen till? Vi ska väl vara snälla mot påskgrisen?, säger då min lilla tjej upprört.
Jag kunde inte låta bli att brista i skratt  och förklarade för min lilla tjej att det var björkris, alltså grenar, vi skulle hämta in och pynta. Hon pustade ut och jag såg att hon inte hade långt till tårar. Min älskade fina tjej, full av empati <3

Vi pyntade påskriset (inte påskgrisen!) tillsammans och fick packat upp det lilla påskpynt vi hade. Tindra har dessutom meddelat att hon önskar sig ett påskägg med godis i på påskafton =) 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.