Premiär för Bamses Värld

Den 1 maj, alltså igår, öppnade Kolmården upp för säsongen och årets premiär var definitivt någonting utöver det vanliga! I år fyller nämligen Kolmården 50 år, vilket de firar med att öppna upp ett helt nytt Bamses Värld.

15-3428-Bamses_varld_final_MINDRE_top_desktop

Hela familjen var inbjuden till denna premiär och vi åkte hemifrån tidigt i går morse. Trots de tunga regnmolnen var det otroligt mycket folk på plats! Eftersom termometern enbart visade 2 grader (!!) så var jag oerhört glad över att vi tagit med en hel del varma kläder. 

Vi hade tur med vädret de första två timmarna men när vi satt oss på plats för att titta på teatern så öppnade sig himlen. Jag som redan var otroligt kall om händerna (trots handskar) blev ju tyvärr inte mindre kall när regnet öste ner. 

Det enda positiva med regnet var att köerna till alla attraktioner nämnvärt förkortades – och det var ju inte helt fel då vi tidigare stått i kö i en halvtimme per attraktion.

Hela 75 miljoner kronor har investerats i Bamses nya magiska värld! I den nya världen finns bland annat fyra nya åkattraktioner; Dunderhonungsburkarna, Skalmans bilar, Viktoriaskeppet samt berg- och dalbanan Godiståget. Tindra åkte dem allihop och Tristan åkte allt utom berg- och dalbanan. 

bamsesvärld

Fina hus för karaktärerna Bamse, Skalman, Lille Skutt och Farmor hade byggts upp och det fanns en amfiteater med ett nytt skådespel. Butiker och restauranger, ett mindre vattenlekland och mängder av roliga och interaktiva lekmiljöer fanns även de på plats.

På grund av det dåliga vädret valde vi att inte gå längre in i parken än just till Bamses Värld. Men även om vädret varit bättre vet jag inte om vi hade valt annorlunda, för barnen hade otroligt kul och hade gärna åkt alla attraktioner ytterligare fler gånger om de fått. 

Blöta, glada, nöjda och kalla (det sista gällde dock bara oss vuxna) lämnade vi efter ett par timmar Kolmården och styrde kosan ner mot Gränna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.