PlayMais, pysselböcker & matematik

Idag har Tristan varit på kalas, vi har bakat, haft vänner på besök och varit ute i snön. Full rulle hela dagen! 

Dessutom har det blivit lite pyssel. Tindra ville göra ett fotbollsmål och började med gräsmattan och målburen. Nätet hjälpte jag henne med och bollen gjorde vi tillsammans. 

merpyssel

Hon bad mig även göra en dinosaurie och om man bortser från ”elden” så blev jag nöjd. Dottern blev i alla fall otroligt nöjd och det är ju det viktigaste.

Vi köpte pysselböcker till bägge barnen i julklapp och blev mäkta förvånade när sonen vid ett flertal tillfällen suttit i flera timmar med sina pysselböcker. Han tycker att det är riktigt roligt att rita efter linjer, skriva siffror och räkna. 

Det är så roligt att studera hur barnen resonerar. Ber vi Tindra räkna ut något så räknar hon oftast på fingrarna. Sonen förbluffade oss med att räkna i huvudet när vi bad honom addera två tal. Han var dessutom riktigt snabb och lyckades med alla tal vi gav honom. Dottern, som är äldre, är dock riktigt duktig på även subtraktion och multiplikation. Otroligt roligt!

Vad tycker era barn om att pyssla med?

En reaktion på ”PlayMais, pysselböcker & matematik

  1. Milla gillar fortfarande play doh väldigt mycket. Hon fick sån där magisk sand julklapp och den blev en favorit. Jag skall inte köpa mer dock, det stinker som bensin av den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.