Plastbantning, PVC & nya väskor

Det var länge sedan vi påbörjade plastbantningen här hemma. I April 2013 byttes matbyttor i plast ut mot matbyttor i glas och det blev startskottet för plastbantningen i hemmet. Nya stekpannor köptes, plastredskap byttes ut mot sådana i trä eller rostfritt och skålar i melamin kastades ut. Det rensades friskt bland leksaker och i badrumsskåp!

Gissa om jag blev paff när jag häromveckan upptäckte att min älskade väska, som används till gymmet, till stranden och vid många många andra tillfällen, till 80% bestod av polyvinylklorid – PVC!

Sökte runt på nätet och hittade hos Hildur en väska som passade mitt ändamål perfekt!

IMG_9116En stor väska från Apple & Bee i hampa. Den är 60*40 cm och rymmer massor! Passar lika bra som strandväska som weekendväska. Jag är riktigt nöjd med denna väska!

Att efter att ha burit en väska med badkläder, handduk och lite fika tvärsöver axeln till bussen (vilket tar 5 minuter) ha extra ont i nacken i flera dagar har jag tröttnat på! Eftersom jag har sådana problem med nacken så var jag även ute efter en ryggsäck. 

Hittade som tur var en (den sista som fanns i lager!) som verkade lagom stor.

IMG_9113En ryggsäck från Knowledge Cotton Apparel, gjord i 100% ekologisk bomullscanvas med detaljer i vegetabiliskt garvat läder.

Har ännu inte hunnit använda den för att se om det för nacken fungerar bättre med ryggsäck, men då en ryggsäck fördelar vikten bättre än en väska som hänger över ena axeln så borde det fungera bra mycket bättre. 

2 reaktioner på ”Plastbantning, PVC & nya väskor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.