Pizza

Åh, det var längesedan jag åt pizza! Och än längre sedan jag gjorde egen pizza. Vilken lycka när man inser att det finns jäst i kylen den dag man blir sådär galet sugen på hemgjord pizza.

Men vad har man på pizzan när man inte har så mycket i kylen? Cocktailtomater, lök och ett par klyftor vitlök är sådant som mer eller mindre alltid finns i min kyl och det är ju ingredienser som är bra att ha när man ska göra tomatsås till pizzan.

Jag finhackade en lök och fyra vitlöksklyftor och fräste det i lite olivolja. Skar runt 2dl tomater i små tärningar och hällde i dem i stekpannan. Lät det puttra en kvart och kryddade sedan med cirka 1tsk timjan och basilika samt lite havssalt och svartpeppar. Spädde med en halv deciliter vatten och lät puttra en kvart till. Lät sedan svalna. Denna tomatsås räckte till fyra portionsstora pizzor (25-30 cm i diameter).

Hade även halloumi och paprika i kylen så jag rev halloumin (som vanlig riven ost) och skar paprikan i längder. Kryddade med oregano.

När pizzan var klar dekorerade jag med ruccola, färska tomater och sesamfrön. Jösses så gott det blev. Här kommer det helt klart göras pizza oftare!

IMG_3995

 

En reaktion på ”Pizza

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.