Pasta Rosso med kantareller

Jag har blivit helt tokig i kantareller – det är ju så otroligt gott! Och jag är inte ensam här hemma, dottern och maken är minst likna galna i skogens guld.

Har testat ett nytt recept som blev så otroligt bra att jag vill dela med mig till er så att även ni kan få avnjuta en smaskig middag.

img_20160901-2

Ingredienser, 4 portioner:

  • 1 hackad gul lök
  • hackade vitlöksklyftor
  • 5 morötter (grovt rivna eller hackade i mindre bitar)
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • färsk oregano
  • 500 g spagetti 
  • 250 g kantareller
  • smör

Gör så här:

  1. Stek lök, vitlök och morot i rapsolja. Tillsätt krossad tomat, buljong och crème fraiche. Låt koka 12–15 min och smaka sedan av med salt, peppar och färsk oregano.
  2. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär kantarellerna i önskad storlek. Hetta upp en stekpanna och låt kantarellerna steka tills all vätska är borta. Tillsätt en klick smör och stek runt fem minuter. 
  3. Mixa såsen slät med stavmixer. Servera till den nykokta pastan. Toppa med kantarellerna.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.