På måndag ska Tristan sövas…

På måndag, tidigt på morgonen, ska vi infinna oss på Östra Sjukhuset. Bandaget på armen ska tas bort och vid nio ska han sövas. Magnetröntgen skall göras! Sedan blir det uppvaket och eftersom han är så liten blir det till att stanna kvar ett par timmar extra eftersom de vill försäkra sig om att han äter som vanligt och så. Så det blir en heldag på sjukhuset på måndag. 

Jag är lite nervös, just över att han ska sövas… Känns som att det inte är så många milliliter som behöver vara fel, för att det ska gå snett eftersom han är så liten. Dessutom tänker jag på att de på djursjukhuset inte vill söva Evelina för att klippa hennes klövar, just eftersom hon betraktas som ett ”litet” djur.. och hon väger ändå 50 kilo… Tristan väger 6!

Men men, det kommer förmodligen gå bra! Jag vet dock inte vad jag hoppas på att de ska säga efter magnetröntgen… På ett sätt hoppas jag att de säger att smultronmärket sitter ytligt, eftersom det då går att operera bort lätt… men ett ärr uppifrån axeln ner till handleden är inte något jag vill att min son ska ha, det kommer ju dessutom bli större i takt med att han blir större… Smultronmärket ska ju ändå försvinna av sig själv… Men jag hoppas ändå inte att de säger att det sitter runt musklerna, för då kan de inte på ett enkelt sätt operera bort det om det skulle behövas.. 

4 reaktioner på ”På måndag ska Tristan sövas…

  1. Det kommer gå kanon, de är ju så himla duktiga på Östra! Min pojk sövdes när han var tre dagar gammal och vägde lite över två kilo. De opererade bort hans ena njure och ärret var så litet så litet. Men som du säger så växer det med barnet och det går fortfarande från sidan fram till naveln, men det ser jätte fint ut! Vi körde med ”ärr tejp” i ett halvår som drar ihop det och minskar ärrvävnadet. Så kör på det om det nu blir så att han skall opereras.. Lycka till!
    //Caroline

  2. hmm jag trodde att det bleks och försvinner då det dras ut men jag vet inte vart jag fått den uppfattningen från. I så fall borde du kolla upp hans försäkring angående ärr. Man kanske har rätt att få det fixat så det inte syns ifall det nu skulle göra det när han blir äldre?

  3. Jag förstår att du är nervös!! Det kommer att gå jättebra! De har ju sövt små barn en massa gånger <3 . Undrar dock om inte ärret kommer att försvinna när han blir större? Borde det inte försvinna i och med att han växer?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.