Oväntat resultat


Jag skrev ju i förra veckan om Alvehamns ekologiska tygblöjor som vi med spänning skulle testa. Vi fick ett oväntat resultat, positivt, som jag såklart vill berätta om för er, men först lite information om hur tygblöjorna fungerat.

Första natten lyckades jag göra lite galet, jag la nämligen nattinlägget (Prefold bambu natt) direkt i den formsydda bambu natt (så att nattinlägget kom mot huden) istället för att föra in den i den ficka som är till för just inläggen. Men det fungerade fint ändå och pyjamasbyxorna var inte blöta morgonen efter *ler*

Vi har ju inte använt tygblöjor innan och tyckte först att det såg lite krångligt ut att behöva ta på flera lager men det fungerade väldigt smidigt. Fungerar smidigt att ta på oavsett om barnet står upp eller ligger ner – vilket är toppen när sonen ibland absolut vill stå upp och ta på blöjan *ler*

Trots att sonen kissade en hel del i blöjan första natten och även när den använts med daginlägget (Prefold bambu dag) så har det hållit tätt och själva skalbyxan har inte blivit blöt vilket gjort att man bara kan byta inlägg och alltså kan använda samma skalbyxa igen. 

Både den formsydda blöjan och inläggen är otroligt mjuka – även bambufrottén som man annars skulle kunna tänka blir lite stickig som vanlig frotté kan bli.

Många olika knappar gör att man kan vara både mindre och större, det går att  justera med knappar både på höjd och bredd.


 

Nu till resultatet – väldigt oväntat men positivt trots allt. Sonen kissade ju som sagt i blöjan första natten, natten mellan tisdag och onsdag förra veckan, och slutsatsen jag kunnat dra av det som skedde är att han inte känner när han kissat då han har vanliga blöjor på sig. Jag vet och har läst massor om att vanliga blöjor suger upp kisset så bra och jag har även förstått att faktiskt inte har känt när han kissat då han haft vanliga blöjor på sig – då han ofta sagt att han inte kissat när man frågar, men man sedan märker att han trots allt gjort det. Han blev i vilket fall så förvånad över att känna att det blev blött, förmodligen var det inte ett dugg trevligt att mitt i natten kissa och så blir man kall och blöt, att han nästa kväll inte ville ha blöja. Han frågade om han fick sova i kalsonger istället, vilket han fick och sedan dess har han sovit utan blöja!

Jättekul tyckte vi såklart men eftersom det fortfarande är kallt och barnen har overall och massa kläder på sig på förskolan så tänkte vi att vi slutar med blöja på dagen först när det blir varmare ute, och mindre kläder behövs. Vi kände inte att det var någon brådska att få honom blöjfri och under lång tid har han sagt till när han behövt bajsa, så det har bara varit kissblöjor vi behövt byta. 

Eftersom vi tyckte om dessa ekologiska tygblöjor så mycket så ville vi använda dem dagtid med, och använde då daginlägget istället. Ur ett funktionsperspektiv med tanke på blöjans kvalité fungerade även det toppen! Men sonen som inte var van vid att känna när han kissat på sig tyckte bevisligen inte om känslan vilket ledde till att han inte ville ha blöja på dagtid heller. 

Igår hade jag med mig många par kalsonger och extra byxor till förskolan och blev otroligt förvånad och imponerad när inget utav det behövt användas under dagen! Så nu är sonen helt plötsligt blöjfri – och det tackar jag Alvehamns ekologiska tygblöjor för!

Det var ju inte alls den här typen av recension jag förväntade mig att skriva, i alla fall inte så kort efter att vi börjat använda Alvehamns tygblöjor, men givetvis är vi väldigt glada och stolta över vår son som plötsligt blivit så stor =)

En reaktion på ”Oväntat resultat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.