Ögonläkaren

Precis innan vi åkte imorse stod barnen som på ovan foto och släckte samt tände lampan i hallen. Tindra tände och Tristan släckte. Roligt hade de sannerligen!

På Mölndals Sjukhus tittade ortoptisten på Tindras ögon och Tindra fick göra ett par övningar. Vi ska tillbaka igen senare i höst och om det inte blivit bättre då kommer hon att opereras. För er som inte känner till det så har Tindra Browns Syndrom vilket innebär att hennes ögonmuskel inte fungerar riktigt som den ska. Hon kan se normalt men då yttermuskeln i ögat är starkare än innermuskeln så dras ögat utåt och hon skelar då. 

Ortoptisten menade på att det ofta är värre under sommaren eftersom det är mycket ljusare ute och detta stör ögat vilket gör att hon skelar mer. Hon hoppades att Tindra till hösten skulle få det lättare, för även om det för ögonläkaren är en enkel operation så innebär det sövning och givetvis alla risker med operation. 

Om det blir operation så kommer de att flytta fästpunkterna för muskeln så att den yttre muskeln blir slappare och den inre mer spänd. 

En reaktion på ”Ögonläkaren

  1. Vad härligt ändå att dom har sådan koll på hennes ögon. Hoppas på att det blivit en förändring till hösten, aldrig kul med operation hur enkel den än må vara! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.