Odlingsbänkar, ekojord & odlingsdrömmar

Här går det undan! 

Fler odlingsramar är köpta och vi ändrade om lite i de ursprungliga planerna. Tänkte först placera två eller tre odlingsramar bredvid varandra men jag tyckte att det kunde vara snyggare att ha en lång. På grund av den smarta konstruktionen var detta möjligt och en förpackning som skulle räckt till två ramar 80*120 blev istället en ram på cirka 80*300. 

Gängade stänger inhandlades också, då stängerna som medföljde enbart var gjorda för två ramar i höjd. Händige maken kapade dessa och med barnens hjälp monterade han sedan ihop odlingsbänken.

odlingsbänk1

Jag älskar träets färg samt de snygga hörnen och så känns det toppen att det är värmebehandlad FSC-certifierad kärnfuru.

Jord behövs såklart när man ska odla och det var sannerligen en hel del jord som behövdes! 12 säckar som vardera innehöll 50 liter KRAV-märkt jord fyllde vi odlingsbänken med. 

odlingsbänk2

Eftersom alla nätter ännu inte är så varma så får vi vänta lite med att plantera allt vi önskar, men börjar lite smått med gräslök och persilja. Tanken är att resterande yta i denna odlingsbänk ska fyllas med tomatplantor.

Eftersom vi vill odla så mycket mer än detta har vi redan börjat skissa på hur vi ska fortsätta. Om allt går enligt planerna har vi till sommaren ytterligare två odlingsbänkar; en fylld med jordgubbsplantor och en med smultronplantor. Problemet är ju bara att jag vill odla så mycket mer! Rädisor, sallad, vitlök, sockerärtor, morötter, mangold, rödbetor är bara en del av det jag skulle vilja odla. Och då ska vi inte tala om växthuset med vindruvor som jag drömmer om,.. Nä, nu får tankeverksamheten pausas lite – vi får ta en sak i taget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.