Nyheter från Econatur

Den vackra snön och härliga julkänslan som fanns hos oss för bara ett litet tag sedan är nu borta och istället får man glädjas åt att det är uppehåll en kvart innan regnet åter börjar falla. Men men, det är fortfarande många veckor kvar till jul och jag håller även detta år tummarna för en vit jul – en jul fylld med vacker snö, glada barn, trevligt sällskap, god mat och fina klappar. På tal om klappar som tänkte jag i detta inlägg tipsa om ett par fina klappar – till dig själv eller någon du håller kär.

img_8850-1296x864
Det är nu ett år sedan jag för första gången kom i kontakt med puroBio som finns att köpa hos Econatur och i somras köpte jag för första gången en primer (har under mina 28 levnadsår aldrig använt det tidigare). Till min lycka så märker jag otrolig skillnad. Jag som har fet hy i t-zonen har tidigare upplevt att det under dagen blir glansigt just i pannan och på näsan men inte riktigt vetat hur jag ska få bukt med det. Primer Oily Skin löser det åt mig!

Har nu fått möjlighet att testa Primer Eyelid och Primer Loose Powder – produkter som är speciellt lämpliga för dem som upplever att ögonlocken blir oljiga under dagen. Blev först lite tveksam över den flytande primern som är orangefärgad, men efter applicering syns ingen färg som tur är. Den flytande primern är snabbtorkande vilket är mycket positivt. Jag upplever dock inte att den ger mig fullt den support jag behöver under dagen.
Full support får jag istället från primern i lös puderform som med fördel appliceras med en ögonskuggspensel som grund innan ögonskuggan. Pudret som är berikat med rismjöl, kisel och majsstärkelse absorberar överskottsfett och kvar sitter ögonskuggan hela dagen. Underbart!

Som jag skrivit tidigare är mina ögon väldigt känsliga, de rinner gärna och jag har haft svårt att hitta en ekologisk mascara som inte irriterar. Varken den mascara från PuroBio jag testat tidigare eller nyheten Look At Me irriterar och jag har därför inte längre problem med rinnande ögon där det efter ett tag finns mer mascara utkletat längs kinderna än på ögonfransarna. Denna mascara gör verkligen skäl för sitt namn och ger mina ljusa fransar den extra svärtan och volymen.

Sist, men inte minst, nyheten Christmas Box. Jag valde den som heter Nude Look som är vegan OK då jag tyvärr insåg att andra rödare färger innehåller karmin – ett färgämne som får sin röda färg från karminsyra som förekommer naturligt i koschenillsköldlöss. Karminsyran framställs genom att lushonor torkas och krossas. Det låter såklart otrevligt och jag väljer att avstå från det men som information till er alla så används karminsyra ofta i godis, läskedrycker, smink, färgprodukter, korv med mera så det är absolut ingen ovanlig ingrediens.
Boxen innehåller ett vackert läppstift med halvmatt finish i helt perfekt rosa nyans kombinerad med en lipliner i samma färgton. Kan även tipsa om att primern i lösform är perfekt att applicera på läpparna innan läppstift – då håller det än längre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.