Nyckelpigor, spindlar & grodor

Ibland blir det precis som man önskat! Det skedde senast igår när jag sydde en luvtröja till dottern.

Såg igår en bild på en heldress som en annan sytok sytt och frågade henne hur hon gjort för att sömmen mellan luva och plagg inte skulle synas. Fick tips från henne om att vändsy luvan och det testade jag sedan. Det blev otroligt mycket snyggare! Roligt att lära sig nya saker och kunna göra dem än snyggare än tidigare.

1455016763406

Dottern, som hade önskat tygkombinationerna blev riktigt nöjd hon med. Passade perfekt att igår kväll lägga tröjan på hennes stol så att hon skulle se den när hon vaknade, speciellt med tanke på att hon kämpat hela natten med feber och feberyra.

1454996070765

Mönstret på tröjan heter Steampunk och kommer från tidningen Ottobre 6 2015. Ett riktigt uppskattat plagg hemma hos oss.

Tyget på fram- och baksida tröjan heter Bugs, tyget på ärmarna heter red bug och luvan samt nedre del på tröjan och ärmar är sydda av limegrön ekologisk jersey. Dessa tre tyger är av GOTS-certifierad bomull. Kantbandet på luvan är sytt med limegrönt muddtyg som är öko-tex märkt. Alla tyger kommer från JNY Colourful Kids.

Lyckades dessutom hitta en perfekt matchande limegrön tråd på Stoff och Stil och de röda knapparna är köpta hos Knappshoppen.

IMG_4179

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.