Nya ingredienser

Jag blev lite oinspirerad av att inse att jag saknade många ingredienser för att kunna följa recepten i boken Grön Magi från det Galna Sexiga Köket. Ingredienserna var av sådan art att jag inte visste riktigt vad jag skulle använda dem till om receptet med dem inte föll mig i smaken. 

Men vad sjutton, när blev jag den som är rädd för att testa nya grejjer?! Sesamolja borde man ju kunna ha i vilken sallad som helst, tahini bör ju kunna användas i fler maträtter än en enda och mandelsmör får jag väl äta på smörgåsen om just det där receptet inte blir en hit! 

Sagt och gjort! Behövde ändå mer vaniljpulver så när jag beställde det från Vitaminvaruhuset passade jag på att beställa sesamolja, tahini och mandelsmör också. Vitaminvaruhuset är ofta överlägsna vad gäller priserna och dessutom har de fri frakt. Klarnas betalfunktion med kort har bråkat med mig otaliga gånger men då har det fått bli faktura istället – och det fungerar ju det med. 

IMG_0023Kan meddela att det blev en otroligt skillnad på wok:en jag gjorde tidigare idag, när jag nu hade sesamolja i. Förra gången jag gjorde den använde jag olivolja men det blev en helt annan smak med sesamolja. Otroligt gott. Helt klart en ny favoriträtt!

Mandelsmöret är en av ingredienserna i en smoothie jag ska testa och tahinin ska medverka i en kikärtsdip med apelsinsmak. Spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.