Nya hemmet

Hela torsdagen gick åt till att flytta och när vi väl var klara med allt bärande var klockan sen kväll. Ett antal kartonger hann packas upp redan samma kväll men vi fokuserade mest på att få i ordning sängen så att vi skulle kunna sova gott för natten. Rickard behöll dubbelsängen och jag tog barnens två Tempursängar. Eftersom de ska sova i våningssäng här var vi på Sova redan för många veckor sedan för att beställa en sänggavel och en bäddmadrass i bredden 180 cm. Eftersom barnens sängar köptes för ett par år sedan var jag lite orolig för att gaveln inte skulle gå att få i samma tyg men som tur var fanns ett exemplar att tillgå (om än på annan ort) – puh!

Att få krypa ner i en nybäddad säng med härliga sängkläder i linne när hela kroppen är helt slut – jösses, vilken härlig känsla!

Under fredagen fortsatte vi att packa upp ur kartonger, montera garderober och jag åkte sedan till Kungälv för att hämta barnen som fått sova hos Rickard natten till fredag. Precis när vi parkerade utanför lägenheten kom leveransen med barnens våningssäng, så den monterade vi ihop så fort vi ätit middag. Gissa om den var populär?! Barnen kunde inte enas om vem som skulle få sova överst första natten så vi fick singla slant – och sonen, som förlorade, blev sannerligen besviken över resultatet.

Jag hade varit orolig över att det skulle bli för tajt för både skrivbordet och bokhyllan på högersidan där en garderob redan stod men det blev som tur var riktigt bra.

Garderoberna, både den i barnens rum och de i hallen, var riktigt dåligt utrustade med bara en klädstång och en hylla så vi har köpt en del inredning och garderoben i barnens rum rymmer nu enbart leksaker.

Barnens 90cm madrasser från Tempur lade vi ovanpå de tjocka madrasser vi köpt till våningssängen så att även de får lite extra komfort och skön nattsömn.

En 80 cm bred garderob och två 60 cm breda garderober fyllda med kläder samt ett 60 cm brett städskåp och ett 60 cm brett linneskåp fylldes snabbt och så även de garderober vi byggt ihop i sovrummet.

Under lördagen åkte vi till IKEA för att bland annat köpa fler galgar och svängde sedan in till Elgiganten för att kika på en TV vi sett på nätet dagen innan. Jag som tittar på TV ytterst sällan ville egentligen bara ha en lagom stor TV för att kunna se film på då och då. Och egentligen skulle vi bara kika på den. Men ut kom vi med en köpt TV, större än tänkt och som knappt gick in i bilen,..

Köksbordet, bänken och stolarna i teak från Ethnicraft tyckte jag otroligt mycket om men eftersom bordet är 150cm och fyrkantigt är det lite svårmöblerat. Jag chansade dock på att ta det med mig och efter att ha möblerat om ett par gånger blev det en liten annorlunda lösning; köksbordet där soffan var tänkt och soffan där köksbordet var tänkt. Men köksbordet passar ypperligt bra framför den stora väggen och jag är supernöjd!

Även köksskåpen är fyllda och i dagsläget vet vi inte riktigt var kryddorna ska få plats. En knivlist ska inhandlas och lampan som hänger framför skåpen hänger bara där tillfälligt.

Badrummet är sist ut och jag är så glad över att ha tvättmaskin igen efter sex veckor utan, där föräldrar fått hjälpa till med tvättandet. Av någon anledning valde förra ägaren enbart en duschdörr, vilket är riktigt opraktiskt så vi funderar på att köpa en till så att det blir ett duschhörn.

Hall och uteplats har jag ännu inte bilder på men det stora bordet, som går att förlänga till 16 sittplatser, fick plats och även dynbox och liggstol. Utrymme finns kvar och barnens önskan är nu en pool… haha!

Här kommer vi att trivas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.