Ny hobby

Hastigt och lustigt bestämde jag mig i lördags för att jag ville sy barnkläder. Jag har tänkt på det många gånger förut men inte känt att jag haft tid eller ork att lära mig sy. 

I lördags natt sydde jag två par shorts, ett till vardera barn. Jag använde då GOTS-certifierad jersey, ett turkost tyg med pertrol-stjärnor. Shortsen passade bägge barnen och framförallt Tindra blev väldigt glad över dem, men ses av mig mest som test. 

Det tog inte så lång tid att sy men vad som däremot tog tid var att klippa tyget (med den slöa saxen jag i lördags använde) och att förstå mönstret samt sätta mig in i hur jag skulle ställa in symaskinen för att få det som jag ville. Det andra paret shorts gjordes sedan på en fjärdedel av tiden. 

Jag hade i lördags också köpt ett GOTS-certifierad sweatshirt-tyg med cyklar, bilar och bussar men insåg att det inte skulle passa så bra att göra tights av dem som jag först tänkt. Åkte därför till Stoff och Stil även igår och köpte då fler mönster, en ny sax, fler knappnålar, enfärgad ekologisk jersey och ett par olika ekologiska muddar. 

Från en sida på nätet beställde jag även en hel del härliga ekologiska tyger som jag hoppas kommer snarast möjligt.

Under kvällen (och natten) igår kämpade jag sedan med att sy ett par collegebyxor till dottern. Ägnade mycket tid åt att försöka förstå mig på instruktionen för att få till fickorna men lyckades inte förstå hur jag skulle göra dem så jag använde sunt förnuft och gjorde istället så som jag kände var logiskt. Efter att ha lyckats göra de flesta fel man säkerligen kan göra så var byxorna tillslut klara!

hobbyIstället för att göra fickorna i samma tyg som byxorna så använde jag upp det lilla jag hade kvar av stjärn-tyget jag använt för att göra shortsen till barnen. Tyckte sedan att det kunde vara snyggt att matcha muddarna med innertyget i fickorna så därför blev muddarna turkosa. Avslutade sedan med att sätta ett rött snöre framtill på byxorna. 

Trots alla felsteg så tycker jag att de blev snygga, och inväntar nu leverans av fler tyger för att kunna sy mer roliga plagg.

En reaktion på ”Ny hobby

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.