Njurbäckeninflammation

För att göra en lång historia kort:
I torsdags infann jag mig hos Urologen på Sahlgrenska strax efter 07. Sövdes runt 9 och runt 10:30 vaknade jag, operationen var klar. Fick antibiotika i förebyggande syfte.
De hade bland annat vidgat den högra urinledaren som var mer eller mindre ogenomkomlig från början.

Helvetisk smärta men den skulle enligt läkaren gå över efter ett par dagar. 

Låg kvar ett par timmar och åkte sedan hem. 
Dagen efter jobbade jag, hade ont men det var ok (med smärtlindring såklart). Lördagen var bättre och sedan kände jag ingen smärta mer.
I tisdags fick jag ont igen, otroligt ont, kunde inte sitta upprätt och hade ofta högerbenet uppe på stolen (och satt liksom i fosterställning), vilket gjorde att det gjorde lite mindre ont. På eftermiddagen ringde jag urologen som bad mig komma dagen efter för provtagning. De skulle inte öppna förrän 07:30 så jag bad dem ordna så att jag kunde gå till LAB på sahlgrenska redan 07, så att jag inte skulle komma för sent till jobbet. Hon skulle genast gå ner till LAB och lämna en remiss. 
Onsdag:
Ingen remiss hos LAB. Hon kunde såklart inte ringa urologen för de öppnade ju inte förrän 07:30… Efter 07:30 fick hon tag i kassan på urologen, som inte hade någon remis…. Hon lyckades till slut få tag i läkaren som muntligt fick säga till henne vad de skulle ta prover på.
Det tog prov på njurarna, sänkan och urinprov. 
Åkte till jobbet, hade ont, ont ont… På kvällen hjälpte jag min bror med matte, han hade prov idag, och efter att jag kört hem honom vid 22 så kände jag att jag inte klarade det längre. Det gjorde så ont att jag inte kunde koncentrera mig på att köra. Att kissa var värre än en förlossning…
Åkte till akuten, blev omhändertagen direkt! De tog urinprov, sänkan, tempen, blodprov och så vidare… och sa efter en kvart att jag hade njurbäckeninflammation. Lite ”lustigt” när hon sa att även proverna från imorse visade på det… Kul att de ringde från LAB/Urologen och berättade det för mig, så jag kunde fått antibiotika tidigare och kanske sluppit lite av smärtan… Snällt, verkligen snällt… Är inte alls bitter…
Sköterskan frågade vad för smärtstillande jag tagit och när jag sagt vad jag tar så sa hon ”Oj, du går ju på väldigt starka mediciner och ändå har du så ont..” Jo, även jag tänkte tanken om hur ont jag haft om jag inte tagit mediciner alls..
Apoteken hade stängt sedan länge och jag fick bland annat antibiotika på akuten och e-recept så att jag skulle kunna hämta ut mer idag. Hon nämnde att man kunde bli illamående av antibiotikan och att det var bra att inte ta tabletterna på fastande mage. 
Mådde bra imorse, var så skönt att sova utan att ha så ont. Åkte och lämnade barnen, åkte mot jobbet. Började må illa på väg till jobbet, fick stanna för att spy och fortsatte sedan mot jobbet. När jag startat datorn och satt mig för att arbeta så kände jag att jag inte skulle klara det, satte mig i soffan men det fungerade inte så bra det heller.

Frågade chefen efter vilorummet och gick och la mig ett bra tag. Efter ett par timmar mådde jag bättre och arbetade sedan resten av dagen. 

Var dessutom på apoteket under dagen, blev lagom glad när hon sa att jag skulle ta TRE tabletter om dagen, kul med tanke på hur jag mådde efter den första…
Så, nu har jag skrivit klart… Hur har er dag varit?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.