Naturlig hudvård för män

Fick i veckan ett paket från Rosenserien med ett innehåll som maken gladde sig över! Han blev riktigt glad faktiskt och var riktigt förtjust i produktens utseende.

Efter trettio år i branschen erbjuder nu Rosenserien en produktserie anpassad efter mannens hud och behov. Rosenseriens herrprodukter är framtagna för att ge effektiv rengöring, lugnande fukt och näring som lätt tas upp av huden. Produkterna har under ett års tid testats av män i olika åldrar och en frontfigur har varit Tony Irving som själv kontaktade Carina Swartz på Rosenserien för ett samarbete då han upptäckt hur bra has hud mådde av Rosenseriens produkter.

Idag är det jag smörjer på kroppen lika viktigt som det jag stoppar i munnen, säger Tony Irving som även har varit med och tagit fram förpackningarnas stilrena utseende och idealiska storlekar.
Och så är det ju – upp till 60% av det vi smörjer på huden tas upp av kroppen!

Äntligen har maken fått en egen eko-produkt på duschhyllan: Schampoo for Hair and Body for men. Det är en kombinerad duschkräm och schampoo, mild och återfuktande. Innehåller arganolja som skyddar, vårdar och stärker hår och hud. Arganoljan är rik på bl a omega fettsyror, E- vitamin och pro A-vitamin.

IMG_0196

Då jag tidigare skrivit en del om SLS (Sodium Laureth Sulfate) känns följande värt att nämna: De vegetabiliska tvättämnen Rosenserien använder är alla milda och lätt nedbrytbara i naturen. Den SLS som Rosenserien har är framställd ur kokosfett. Man kan tillverka SLS ur olika ämnen och vanligtvis används ethylene dioxide från petroleum industrin vid framställning. Den ethylene oxid som används vid framställning av Rosenseriens SLS kommer från sockerbetor. Rosenseriens SLS har även ekocertifikat och är godkänd för ekologiska produkter.

Precis som Rosenseriens övriga produkter innehåller herrserien 100% naturliga ingredienser och alla växter och oljor är ekologiskt odlade, bland annat rättvisemärkt aloe vera gelé och kinestiskt grönt te som är bas i de flesta produkterna. Här återfinns också växter vanliga inom folkmedicinen, både i Sverige och andra delar av världen, så som trollhassel, arganolja och parakrasse. Doften är frisk och fräsch, helt naturlig och kommer från bland annat citrus, sandelträ, vindruva och kryddnejlika.

Rosenseriens herrprodukter säljs på utvalda salonger, Hälsokraft, Life, Nature och andra hälsokostbutiker – men även på nätet; bland annat hos apotea.se.

Nu är det ju ett tag kvar men detta måste vara perfekta julklappen till mannen som har ”allt”. Toppen att ge till partnern, farföräldrarna, morfar & farfar och alla andra män i bekantskapskretsen 🙂

En reaktion på ”Naturlig hudvård för män

  1. Tack för tipset! Pappa fyller år i slutet av månaden och skulle uppskatta lite lukta gott-produkter – eko dessutom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.