Närproducerad & Ekologisk Tvål

När jag för ett par år sedan började läsa på om ekologiskt och giftfritt gjordes en hel del förändringar i hemmet. Vi plastbantade i köket och rensade ut massor av leksaker i barnens rum. Även badrumsskåpet fick sig en rejäl utrensning såväl bland smink, hud- och hårvård. Jag som innan tyckte att det kändes med fräscht med flytande tvål gick sakta men säkert över till fast tvål och idag skulle jag inte kunna tänka mig att byta tillbaka till flytande tvål i dusch och vid handfatet i badrummen.

Kom för ett par veckor sedan i kontakt med Tvåla&Tvaga med egen produktion mitt inne i centrala Göteborg. Självklart har de även en webshop så att alla i hela landet ska kunna njuta av deras ekologiska och handgjorda tvålar.

Jag var själv där häromdagen och fick med mig två tvålar och ett tvålfat hem. En fantastisk och frisk doft spred sig i bilen och när jag hämtat sonen på förskolan undrade han direkt vad som luktade så gott.

Tvålen Fantastisk doftar friskt, fräscht och rent av grönmynta och eucalyptus. Den friska mintdoften kommer från eterisk grönmyntaolja, och jag tycker personligen att morgonduschen blir riktigt uppfriskande med denna tvål. Tvåla&Tvaga skriver på sin sida att det i tvålen tillsätts extra avokadoolja som ger ett luxuöst näringsrikt lödder åt din hud samt att basen är gjord på återfuktande kakao- och sheasmör.

Tvålen Härlig får mig att tänka på kardemummakaka och bulldeg. Tvålen är fylld med små kardemummakärnor som varmsamt skrubbar huden, vilket gör denna tvål till vår söndagstvål  – då vi hinner med ett lite längre bad och mer grundlig rengöring. Att gå och lägga sig med kardemummadoft i sinnet är otroligt rogivande kan jag lova!
Tvåla&Tvaga skriver på sin sida att eterisk kardemummaolja är tillsatt för att förstärka doften och din tvagupplevelse, vilket också verkar stärkande för sinnet. Tvålen är dessutom berikad med extra härlig mandelolja som mjukgör och återfuktar din nyskrubbade hud. Basen är gjord på kakao- och sheasmör .

Tvålfatet av loofahgurka trodde jag först var en skrubbsvamp, men förstod sedan dess funktion då den absorberar överflödigt vatten och man slipper såväl kladdiga tvålar som tvålfat.

Det som känns absolut roligast med dessa tvålar, förutom att de är ekologiska, är just att de verkligen är närproducerade. Bakom butiken ligger deras tvålfabrik där det tillverkas kallrörda naturtvålar för glada livet.

En reaktion på ”Närproducerad & Ekologisk Tvål

  1. Så härligt med sådan tvål!

    Svar: Nä, vi bor i Lerum. Men jag har anknytning till Kungälv, då jag är född i Ytterby. Min pappa bor i Kungälv och jag har sommarjobbat där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.