Nagelbitning, nagelförlängning & giftfritt alternativ

Under många år har jag skämts över att jag bitit på naglarna, och för närmare åtta år sedan beslutade jag mig för att det fick räcka. Tyvärr växte naglarna inte ut och blev långa och starka utan istället otroligt sköra, vilket gjort att det varit svårt att få till en tillfredställande längd på dem.

Jag har funderat på nagelförlängning otaliga gånger, men inte velat utsätta varken mig eller nagelterapeuten för de gifter som plasten innehåller och avger. Jag har inte heller velat förstöra mina redan sköra naglar. Ekonörden i mig har varit mycket bestämd och jag har fått nöja mig med att titta på andras vackra naglar.

Men så kom jag i kontakt med Saian Natural Clinical som driver Saian Academy i Lerum och inledde ett samarbete med dem. De arbetar med Bio Sculpture nagelsystem som är utvecklat för att ge styrka och skydd till den naturliga nageln. Om du googlar Bio Sculpture finner du otroligt mycket information så jag tänkte bara kortfattat nämna vad som fick mig att vilja skutta av lycka: Bio Sculpture Gel innehåller inga organiska lösningsmedel, uttorkande primers eller bindemedel. Gelén skadar inte den naturliga nageln, den kan lösas upp utan att filas och därmed undviker nagelteknologen att andas in damm. Alla produkter är dessutom fria från skadliga kemikalier (inklusive DBP, toluen, formaldehyd, formaldehydharts och kamfer).

Evo2 heter deras nästa generation gel, med medicinsk formula som ger vitaminer till naglarna och som har en syresättande effekt. Denna banbrytande teknik hjälper till att förhindra uttorkning och uppmjukning av keratin, och är ett hjälpmedel för att skydda den naturliga nageln från skador. Som info till alla vetgiriga – det är 100% veganskt.

Självklart ville jag testa detta! Följ med så får du se förändringen samt läsa om mina personliga åsikter; 

Först tvättades händerna med tvål och nagelborste användes för att få bort eventuell smuts under naglarna. Nagelbanden sköts försiktigt tillbaka och naglarna borstades med en nagelborste för att få bort döda hudceller.

20160830_150758

EVO2 basgelé, full med vitaminer, lades på innan det var dags för den gel som stärker och förlänger nageln. Nedan syns den ”råa” formen av mina nya naglar.

20160830_154326

Formen har nu filats till och jag är redan nu otroligt nöjd! Det kändes naturligt och såg naturligt ut så den stora skillnaden var att de blivit längre och starkare.

20160830_160728 20160830_160738Färg skulle väljas och bara det tog sin tid när det fans så otroligt många läckra färger att välja bland. Den klarröda lacken med lite glitter i attraherade mest så den blev det.

Hade inte tänkt mig något blingbling från början men blev sugen på en annorlunda nagel så det blev glitter och nageldiamanter på ringfingrarna.

20160830_16553 20160830_165525Jag är SÅ nöjd! Har aldrig haft akrylnaglar eller andra gelnaglar så jag har inget och jämföra med men jag slogs direkt av hur naturliga naglarna kändes. Hade det inte varit för att de är så otroligt snygga hade jag inte märkt att jag haft dem. Vilken lycka att äntligen få ha vackra naglar.

Det jag nu nästan ser fram emot är när naglarna ska tas av, jag är så nyfiken på att se hur nageln under ser ut och hur mycket den vuxit. Fortsättning följer helt enkelt!

2 reaktioner på ”Nagelbitning, nagelförlängning & giftfritt alternativ

  1. Bara måste testa detta! Haft nagelförlängning innan men aldrig blivit nöjd men detta kändes mycket bättre. Att det dessutom låg i Lerum var ju perfekt nära mig. Följer nyfiket hur dina naglar ser ut sen.

    1. Åh, så härligt att det ligger nära dig Maria – det underlättar ju så mycket =)

      Hälsa från larsensliv när du bokar så får du 20% rabatt på första besöket.

      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.