Multikult

Häromdagen besökte vi den ekologiska handelsträdgården Multikult i Hisings Backa. Det var längesedan vi var där nu, hade nästan glömt av det – otroligt dumt då det är så himla mysigt att gå där och låta barnen plocka tomater. Förra året hade de även vinrankor – fantastiskt gott med egenplockade ekologiska vindruvor!

Verksamheten är en ekologisk handelsträdgård som är KRAV-certifierad. Multikult är dessutom ett socialt arbetskooperativ, så det känns riktigt bra att handla där! Handelsträdgården är den enda på Hisingen som driver upp och odlar tomater, gurkor, örter, vitlök, pumpor, squash, m.m. – från frö till planta.

page

Barnen ville inte sluta plocka tomater och jag ville testa flera olika sorters gurkor. Hittade även ekologiska sockerärtor – något jag aldrig hittat innan! Jag som älskar sockerärtor!!

page2

 Lite drygt ett kilo tomater, ett antal olika gurkor samt en ask med sockerärtor fick vi med oss hem. Priserna är till och med lägre än på Coop  (eller samma prisklass) och det känns otroligt mycket fräschare att plocka sina tomater själv än att köpa dem i en plastbytta!

Det kommer inte dröja länge förrän vi åker dit igen =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.