Motorcyklist, javisst!

Den femte april köpte jag mc-kläder och samma dag åkte jag för första gången någonsin på en motorcykel – då som passagerare. Jag visste redan då att jag en dag ville kunna köra själv och den åttonde april testkörde jag på en grusparkering. Det var kul men läskigt. Motorcykeln kändes läskigt tung och även om rädslan för att välta den vid den tidpunkten inte var så stor fanns tanken i bakhuvudet.

Övningskörde ytterligare en gång i april, på en parkering, övade på att gasa och bromsa – men fortfarande bara med ettans växel.

Sedan dröjde det ett tag tills nästa gångs övningskörning. Motorcykeln behövde nytt batteri, den skulle besiktas, vi var på semester och vi flyttade. Vardagen kom ivägen helt enkelt.

Motorcykeln hann få körförbud då den inte var besiktad ännu så tredje gångens övningskörning skedde 27:e juni på en än tyngre och starkare motorcykel. Denna gång körde jag också på en parkering, men fick öva på att växla, bromsa, stanna och gasa.

Andra juli bytte vi batteri på motorcykeln, tredje juli besiktades den och samma eftermiddag körde jag hem motorcykeln från Biskopsgården. Det var första gången ute i trafik och även om det bara var en cirka 5 kilometer lång sträcka så var det pirrigt. Gissa om jag var darrig och genomsvettig när vi parkerat!

Dagen efter övningskörde jag till jobbet men sedan blev det inget mer den veckan. Förra veckan körde jag ett par gånger och denna vecka likaså.

Även om stackars Thomas emellanåt sliter sitt hår av förtvivlan så går det bättre och bättre. Gårdagens resa till jobbet var den första som kändes riktigt bra. Växlingen flöt på bra, jag glömde inte att stänga av blinkersen efter att jag svängt, jag fick inte motorstopp och jag välte inte hojen. Underbart!

I tisdags gjorde jag dessutom Riskutbildning 1 MC men det kommer dröja ett tag innan jag vågar boka in mig på 2:an. Innan dess behöver jag öva massvis på krypkörning och eftersom det nu nalkas en fyra veckors lång semester med barnen, och då utan möjlighet att övningsköra, så misstänker jag att det blir först nästa år som jag kommer vara redo för nästa riskutbildning och förhoppningsvis även uppkörning. Spännande!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.