Morotskaksgröt

Sonen älskar gröt och när jag för hundrade gången glömt köpa mannagryn så bestämde vi oss i morse för att testa en ny variant av den klassiska havregrynsgröten – nämligen morotskaksgröt.

Till en portion behövs:

  • 1 dl vatten
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl mandelmjölk
  • 1 riven morot
  • 1 msk kokos
  • 1/4 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 krm salt

Blanda allt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 2-3 minuter tills gröten tjocknar. Häll upp i en skål.

Vi strödde sedan över lite kokossocker och pekannötter. Själv tog jag mandelmjölk medan barnen valde vanlig mjölk.

Helt klart en spännande twist på en annars (enligt mig) tråkig havregrynsgröt!

2 reaktioner på ”Morotskaksgröt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.