Morots- och ingefärssoppa

Gjorde en otroligt god morots- och ingefärssoppa häromdagen.

Till den serverade jag Vilmas Ekologiska Kantarell Knäckesticks samt en liten sallad med spenat, sesamfrön, sojabönor och en dressing gjord av citron, sesamolja, örtsalt och cayennepeppar.

IMG_0771

Recept på soppan med sting:
10 st morötter
2 st gula lökar
Färsk ingefära, ca 20 g
1 msk grönsaksbuljong (samma som 1 buljongtärning)
1 l vatten
apelsinsaft, från 1 apelsin
salt och peppar
olja

Gör så här:
Skala och skär morötter och lök i mindre bitar.

Riv eller finhacka ingefära och fräs tillsammans med morötter och lök i olja (jag använde olivolja).

Tillsätt vatten samt buljong och låt allt koka tills morötterna är mjuka.

Mixa soppan. Pressa i juicen från apelsinen och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer ingefära.

NJUT!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.