Mission failed!

Jag, Tindra och Tristan åt mat vid 16:15 men Rickard som jobbat hela dagen kom inte hem förrän vid 18. Jag ville göra ett test och valde därför att inte diska stekpanna, durkslag etc. direkt efter jag lagat maten utan lät det istället stå kvar, för att se hur länge jag skulle stå ut.

Efter att jag och barnen ätit klart påbörjade jag middag åt Rickard, för att den skulle vara nästintill klar när han kom hem. Han gjorde iordning det sista med hans mat, åt mat och gick sedan från bordet direkt in i barnens rum för att hjälpa till att städa där inne innan det var läggdags för barnen.

Nedan finns 3 foton på hur illa det såg ut vid den tidpunkten: 

När jag städat klart inne i barnens rum samt tagit på Tristan pyamas, gett honom medicin och mat så började Tristan spy igen… torka lite mer spya, byta pyamas och sedan börja med Tindra. Hon fick på sig pyamas, ville ha en macka till kvällsmat och medan hon åt den började jag med att plocka undan på köksbordet och fixade iordning röran där. Ett par minuter såg det ut på ett mer tillfredsställande vis: 

Fem minuter efter det såg köksön och spisen lite bättre ut också:

Sedan blev diskmaskinen klar och jag öppnade den så disken kunde torka och satte igång med att diska allt som hamnat i diskhon.

Efter det ville Tindra ha yoghurt och hon ville dessutom bli matad. Hon har fått för sig att hon inte gillar bären i yoghurten och vill ha den ”bärfri”, vilket i praktiken innebär att jag äter upp bären och hon den rena yoghurten… Absurt egentligen för en yoghurt utan bär är ju, enligt mig, inte alls lika fräsch och ”äkta”, men men…

Efter många om och men fick jag sedan in henne på sitt rum och upp i hennes säng. Hon ville inte att någon skulle läsa en saga utan hon ville sitta själv i sängen och läsa och då passade jag på att torka allt som var i diskmaskinen och även det på diskbänken. En minut efter att jag var klar kom hon upp och ville arrangera om på kylen och sedan ville hon att pappa skulle läsa en saga för henne.  

Efter det satte jag på ytterligare en tvättmaskin och plockade undan alla leksaker som låg i vår säng. Och sedan var jag NÖJD! Ah, vad skönt när det är städat! Jag älskar när det är undanplockat och rent!

Och jag skulle aldrig klara av att låta Tindra leka hela dagen i sitt rum utan att be henne plocka undan någon gång! Efter att hon lekt med en grej så brukar jag be henne plocka in den innan hon tar fram en ny. Och vet ni – jag tror att hon kommer bli lika ordningssam som jag 😉

Nu ska jag göra det sista på systerns tårta inför imorgon, bestämde mig för ett par minuter sedan för att jag inte tänker ägna morgonen imorgon åt att göra den, då jag har barnen själv, utan tänker istället ägna tiden åt dem 🙂

En reaktion på ”Mission failed!

  1. 🙂 du skulle inte stå ut en hel dag hemma hos oss.. 😛 här står det ju alltid något på diskbänken.. 😛 Jag har det bara helt tomt på diskbänken på typ helgerna.. för då tar ju Eddy tove och jag tar hand om köket.. ska bli spännande hur det blir nu när vi får två barn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.