Min dag – besök hos Camilla och akuten..

Tristan vaknade inte av sig själv imorse… När han sovit i 14 timmar väckte jag honom, eftersom vi dessutom hade tid att passa för Tindras förskola. Hans andning lät inte alls bra, han hade indragningar men medicinen hjälpte. Han åt som han skulle.

På väg till förskolan ringde jag till lungmottagningen för att få råd och främst för att få komma dit så de kunde lyssna. Men så blev det inte… Tristans läkare jobbade inte idag, och de var kort om folk, så hon tyckte att vi skulle åkte till akuten. Jag sa att det inte var akut men att jag ville få träffa en specialist och jag ville ha en nebulisator eftersom det var det vi tidigare bestämt att han skulle få om han blev sämre. (En nebulisator är en sådan typ av inhalator som de har på sjukhusen, med flytande vätska). Men kvinnan sa att jag fick åka till akuten och att de skulle ringa upp till lungmottagningen och så skulle lungmottagningen komma ner med en sådan om det behövdes…

Jag ringde istället till Backa Barnmedicin eftersom de också pratat om att ge Tristan en nebulisator och de kan ge adrenalin och så. De har ett sådant automatiserat återuppringningssystem (hur ska jag förklara det..) där man knappar in personnummer och telefonnummer och så säger de en tid då de kommer att ringa upp. De skulle ringa upp vid 09:20 och jag åkte till Camilla som bestämt och väntade på samtalet från backa barnmedicin.

När de ringde upp ville de dock att jag skulle åka in till akuten eftersom jag sagt att han hade indragningar, men jag sa att det främst var imorse innan han fått medicinen och att jag inte såg det så tydligt nu. Fick en tid senare på dagen men skulle lämna återbud senast tolv om han blev sämre och jag valde att åka in till akuten.

Fick frukost och trevligt sällskap av Camilla och Kimi ett tag, men valde att åka in till akuten efter ett tag.

Väl där noterar de att han inte syresätter sig toppenbra, han har legat mycket lägre men det låg under gränsvärdet. Vi fick ett rum och han fick två omgångar med adrenalin. Adrenalinet hjälpte dock inte… Läkaren visste inte riktigt vad hon skulle göra och det verkade som om hon väntade på svar/råd från mig. Jag berättade om nebulisatorn och hon skulle ringa till lungmottagningen. När hon kom tillbaka sa hon att vi kunde få en akutremiss till lungmottagningen och hon frågade om jag ville gå dit med en gång eller en annan dag.
Jag sa att jag givetvis ville gå med en gång och hon sa att hon skulle ringa lungmottagningen igen och bekräfta det. Efter en halvtimme kom hon tillbaka, sa att hon fått tag i Tristans läkare och att han inte hade någon möjlighet att komma till akuten idag och att han skulle ringa i slutet av veckan för att diskutera om Tristan verkligen behöver en (citat) ”sådan apparat”…
Jag blev rätt ställd och frågade om hon menade att vi skulle åka hem och det menade hon.

Jag frågade då om det var onödigt av mig att åka in idag, men det tyckte hon inte för han hade ju syresatt sig dåligt. Jag frågade om hon inte skulle kolla om han syresatte sig bra nu men hon tyckte inte att det behövdes. Jag frågade då igen om jag inte ska åka in när han har indragningar och låter mycket, och får då till svar att hon inte kollat om han hade indragningar utan enbart lyssnat på honom när vi kom. Jag sa att sköterskan som tog emot oss också sett indragningarna och att jag faktiskt vet hur det ser ut när mitt barn har indragningar. Sa även att hon tidigare sagt att adrenalinet inte hjälpte men nu tänkte hon ändå släppa iväg oss, och fick då till svar att Tristans läkare på telefon sagt att vi kunde åka hem och att han skulle ringa i slutet av veckan…

Det bästa av allt var när hon sa ”jag hoppas ni slipper åka in akut någon mer gång idag..

Behöver nog inte tillägga att jag var ruskigt frustrerad när jag gick därifrån!

När vi kom hem gav jag Tristan medicin igen och de hjälper, men tyvärr får vi bara ge de ”tyngsta” 3 gånger per dygn, men han blir dålig däremellan… Nu har han lagt sig för kvällen och jag ska se hur han är imorgon. Tvekar inte för att åka in igen om jag upplever att han är dålig.

Förresten… jag sa att en intressant detalj var att när vi slutade med amimox (antibiotika) efter de två första veckorna så blev han snabbt dålig och blev inlagd. Fick börja med amimox igen och skulle hålla på i tre veckor till, och nu när vi slutade häromdagen så är han nu dålig igen. Sa att han i och för sig är förkyld nu också men det känns lite skumt att han blir dålig två gånger i följd när vi slutar med antibiotikan. Hennes svar var ”mm, men man kan ju inte ge antibiotikakurer hur många gånger som helst vet du!”

Och när jag berättade om RS-viruset och att jag upplever min förkylning som lika kraftig nu som då Tristan fick RS-virus… och bad om att de skulle testa om han har det nu eftersom de testade det förra gången vi var inne. Då sa hon att de bara gör det på patienter som ska läggas in…

Jahopp, tror inte att det var min dag idag… i alla fall inte när det gäller att få en bra läkare på akuten 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.