Min dag…

har varit rätt jobbig…

Lämnade Tindra på förskolan imorse och skulle på BVC besök direkt efteråt, för vaccination och läkarkontroll. Hade kollat med alla läkare innan så att det var ok att han vaccinerade sig, då BVC ringt oss ett dussin gånger de senaste månaderna och tjatat, tjatat och tjatat…
Tristan vägde 8215 gram och är 69,7 cm lång, en liten biff med andra ord 🙂
Sedan fick vi sitta i en halvtimme och vänta… när det blev vår tur för vaccination så frågar BVC-tanten hur det är med honom osv.. jag förklarade att han är hemma på permission och allt som hänt. Då säger hon direkt ”nej, jag vill inte vaccinera honom”. Då brast det för mig, och jag förklarade för henne att jag kommit för att hon ringt och tjatat trots att hon visste vad som hände med Tristan, och att jag redan kollat med alla läkare och det var ok. Men nej, han fick inte vaccineras.. Jag blev så otroligt frustrerad och sa att det inte var någon idé att boka in någon ny tid, för Tristan har varit ”sjuk” sedan april och om han inte får vaccineras när han är ”sjuk” då får det vara, då blir det ingen vaccination alls.

Sedan var hon givetvis tvungen att säga att hon tyckte att jag skulle åka in med honom, för han lät när han andades. Hon lyssnade givetvis inte på honom, kollade inte om han hade indragningar eller hur han syresatte sig.. Inte för att det spelade någon roll, jag ville inte att hon skulle slösa ännu mer av min tid, men jävligt irriterande…

I vilket fall, jag fick ringa Josefin och avboka med henne, åkte in till Östra och avdelningen och han fick inhalera direkt. Inhalera tre gånger till och lyssna och kolla hundra gånger däremellan.

Vid halv ett sa jag att jag var tvungen att gå vid ett så jag ville att läkaren skulle komma och lyssna efter sista inhalationen. Hon var givetvis på lunch, men de ringde henne och hon kom direkt. Hon tyckte han lät bättre, men inte bra och ville att han skulle inhalera en gång till. Så det gjordes och sedan fick jag åka och hämta Tindra, något försenat dock..

Så nu är han på permission igen och jag kommer med största sannolikhet få åka in med honom imorgon efter jag lämnat Tindra. Han låter lite nu med, men medicinerna vi har hemma har hjälpt ikväll och när han sover låter han inget. Han syresätter sig bra, det har han gjort varje gång nu, och det är anledningen till att jag inte åker in redan nu. Jag orkar inte mer nu, och jag vet att han syresätter sig bra (vilket är det viktigaste), och han äter bra så han får i sig både näring och vätska – det läkaren sa idag var att mycket av hans energi går till andningen, men den innebär ingen direkt fara eftersom han syresätter sig bra och får i sig vätska och därmed inte blir uttorkad.

Undrar om någon orkar läsa igenom allt det jag nyss skrivit :/

En reaktion på ”Min dag…

  1. klart vi orkar läsa..
    jag blir så irriterad och arg på bvc-tanten när hon beter sig sådär.
    kärring rent utsakt..

    Hade jag läst det du skrev på fb lite tidigare om att du inte visste hur du skulle hämta tindra så hade jag absolut åkt och hämtat henne..
    men jag läste det för nån timme sedan..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.