Midsommarfirande

Igår firades midsommar utan mina älskade barn. En stor sorg att inte få fira midsommar med de finaste jag vet. Lyckan var därför stor när jag i morse såg att jag hade missade samtal från sonen och när jag ringde upp honom talade han om för mig hur mycket han älskar mig.

Fredagskvällen och tidig lördagsmorgon ägnades åt midsommarförberedelser och när allt var klart tog vi bilen till båten. Vinden var i princip obefintlig så vi körde med motor hela vägen till Öckerö. Klarblå himmel, strålande sol och härlig värme hela vägen men tyvärr mulnade det på en stund efter att vi lagt till.

Dansade i regnet kring midsommarstången vid Öckerö Hembygdsförening tillsammans med Alexandra, Tove & Lykke medans männen stod under tak och skyllde på att de behövde hålla i diverse väskor *ler*

Intog sedan sen midsommarlunch på båten tillsammans med en av Thomas tidigare arbetskamrater samt särbo.

Sill är ju vanligt förekommande på midsommar, men äter man inte sill får man hitta på något annat. Jag hade därför gjort i ordning vegansk ”sill” av aubergine; Auberginesill i senapssås samt auberginesill i skärgårdssås. Tyvärr har jag väldigt svårt för smaken av majonäs och vegansk majo smakar tyvärr precis som vanlig, så den veganska sillen uppskattades inte av mig. Men det fanns som tur var en massa annat gott!

Midsommarlunchen avslutades med midsommartårta samt jordgubbar med grädde. Riktigt smarrigt!

Till kvällen blev det spel, trevligt umgänge och otroligt god mat. Det vattnas i munnen så fort jag tänker på den fantastiska hummus, grillade grönsaker, sparris, halloumi, tzay-spett och paj som vi blev bjudna på. Till efterrätt serverades limemarinerade jordgubbar, mäktig chokladkaka och grädde – mmm. Limemarinerade jordgubbar måste jag helt klart göra här hemma någon dag!

2 reaktioner på ”Midsommarfirande

  1. Förstår att det känns tungt att inte få fira med sina barn, en dag som midsommarafton, fint ändå att du fick ett samtal med sonen. Ni får ta igen det med råge när ni ses nästa gång❤️ Limemarinerade jordgubbar lät smarrigt! Två helt underbara smaker för sig kan inte annat än bli perfekt ihop!
    Stor kram till dig💕

    1. Ja, vid högtider känns det lite extra. Bävar redan nu inför jul och andra kommande högtider.
      Kramar i massor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.