Middagshjälp

Jag har tidigare velat vara själv i köket när jag lagar mat, till stor del beroende på att jag tänkt att det går snabbare om jag gör det själv.

Mina barn har såklart varit mindre nöjda med det ställningstagandet så den senaste tiden har jag låtit dem få vara med. Jag har fått släppa på alla krav jag tidigare satt upp om att paprikan ska skäras i en viss storlek, att tomaten måste delas åt ett visst håll och så vidare. Krav som såklart inte varit realistiska och dessutom helt meningslösa – för inte sjutton smakar paprikan annorlunda om den är skuren som en fyrkant eller som en rektangel.

Faktum är att vi fått till en mycket mysigare middagslagning här hemma. Vardagseftermiddagar som tidigare bestått av att jag (eller Rickard) lagar mat medan barnen gör något annat har nu bytts ut till eftermiddagar där vi tillsammans lagar middag. Att skära grönsaker till salladen är barnens favorit och det är en utmärkt syssla som de kan syssla med medan resten av maten tas om hand.

Ytterligare en fördel med att de får hjälpa till är att de också tycker att maten är roligare att äta. Sonen som förut helt ratade paprika i salladen glufsar nu nöjt i sig den. Dottern som fått röra i maten smakar nu hellre på det hon varit med och tillagat. Win win!

img_8900-1296x864

Hjälper era barn till i köket?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.