Middag på Harrys i Göteborg

Jag och maken har varit på Harrys en gång tidigare, nere i Halmstad för ett par år sedan. Vi slogs redan då av deras underbara mat och blev positivt överraskade då vi själva förknippade Harrys med en pub och inte en restaurang med vällagad och välsmakande mat.

6 juni i år öppnade krogkedjan Harrys i Göteborg med en etablering mitt i centrum (där gamla Soho låg). Öppningen blir startskottet för nya Harrys där kedjan bejakar sitt svenska ursprung och sin inspirationskälla, livsmedelshandlaren Harry Nilsson i Falkenberg. Förändringen tydliggörs i allt från design och inredning till en storsatsning på svensk, vällagad mat. Den nya familjära krogen, som satt matupplevelsen i fokus, har rum för 300 gäster och håller öppet från lunch till sen kväll.

Igår var vi inbjudna för att testa nya konceptet hos Harrys och vi hade höga förväntningar!

Vi möttes av en nästintill fullsatt uteservering och mycket trevlig personal. Vi valde att sätta oss inomhus för att slippa solens varma strålar och för att barnen skulle kunna röra sig lite mer fritt om de blev spralliga i benen under restaurangbesöket.

Inomhus möttes vi av en inbjudande interiör med sittplatser både vid bar och runt bord. Precis innanför dörren fanns även Harry Nilssons Speceri-affär:

Harrys1Att Harrys satsat på att bli en familjär restaurang håller jag verkligen med om och det uppskattades otroligt mycket, både av mig som förälder och av barnen, att de fick in varsin Pyssel- och målarbok samt varsin ask med kritor. Innan maten kom och mellan varje maträtt underhöll sig Tindra med boken.

IMG_7837

IMG_7852

Medan vi väntade på förrätten fick vi in fantastiskt gott knäckebröd! Förrätten bestod för barnens del av plättar med glass och sylt i varsin skål. Plättarna var mycket populära och jag uppskattade otroligt mycket att både glass och sylt låg i varsin egen skål så att barnen själva enkelt kan välja vad de vill ha på plättarna.

FörrättJag åt en variant av Fru Nilssons Kyckling- och Avokadosallad och maken en variant av Toast Skagen. En sallad utan kyckling till mig och till Rickard en Toast Skagen med enbart räkor och rom. Det var absolut inga problem att få lite egna varianter från deras meny! Personalen tog väl hand om oss och jag uppskattade inställningen samt påhittigheten när vi gav våra ”krav” på maten. Man kan väl säga att vi satte dem lite på prov igår under vårt besök men de klarade testet alldeles utmärkt!

Harrys2

Till varmrätt beställde jag in Honungsgrillad spetskål med sparrisbroccoli, syrad morot, rostade hasselnötter och blomkålspuré. Det var otroligt gott!!

IMG_7886

Maken och barnen valde den Smörstekta gösfilén som serveras med vitlökssauterad bladspenat och kokt potatis (vitvinssåsen var inga problem att välja bort och det var inte heller några problem att få brynt smör som sås istället).

IMG_7885

Barnen hade blivit lite mätta redan av förrätten och Tristan som inte är van vid att sitta still så länge vid middagen började det sprattla lite i benen för. Men de var duktiga trots allt och efter att maken hjälpt till fanns nästan inget kvar på någon tallrik.

Trots att vi alla var ordentligt mätta ropade godismagen efter något mer och vi fick in en stor bricka med marängswiss.

IMG_7892Barnen däremot var sugna på pinnglass och blev därför bjudna på Lill Harrys pinnglass med svensk gräddglass med äkta vanilj.

IMG_7888Mätta och belåtna gick vi efter ett par timmar därifrån och med oss i tanken hade vi att detta garanterat inte var det sista besöket på Harrys!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.