Middag av rester

Eftersom jag ofta köper grönsaker jag är sugen på och inte innan planerat vad jag ska laga av dem blir det ofta som så att jag i slutet av veckan får göra en middag med de rester som finns kvar i kylen.

Denna gång blev det en enkel wok av grönsaker jag köpte innan jag åkte till Kina. Vår kyl har en speciell grönsakslåda och grönsakerna klarar sig fantastiskt länge där i. Jag serverade klyftpotatis och en klick turkisk yoghurt till.

img_8964-1296x864

Ingredienser:
1 gul lök
1/4 rödkål
150 gram majs
1 burk stora vita bönor
1 morot
1/2 gul paprika
1/2 påse ruccola (35 gram)
olivolja
örtsalt
svartpeppar

Gör så här:
1. Skala och finhacka löken. Skär rödkålen i vad du anser vara lagom stora bitar. Bryn i olivolja på medelhög värme.

2. Skala och hyvla moroten fint (jag hyvlade med skalaren) och häll sedan ner i wokpannan/stekpannan.

3. Skär en halv paprika i relativt stora bitar. Häll sedan ner paprika, majs, bönor, ruccola i woken och stek på medelhög värme under ett par få minuter.

4. Smaksätt med örtsalt och svartpeppar.

Lätt som en plätt och samtidigt så färgglatt och gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.