Med en önskan om ekologiska tapeter

Gick lite tidigare från jobbet idag för att tillsammans med Rickard åka och kolla på tapeter till nya huset. En timme innan vi skulle träffas ringde han och frågade vart jag var,.. Gissa om han blev lite frustrerad när jag talade om för honom att det var först en timme senare som vi skulle ses =P
* Butiksbiträdet fick lyssna på min korta, men viktiga, utläggning om pvc, lösningsmedel och miljövänliga tapeter samt en önskan om en ekologisk tapet.
* Rickard kunde inte sluta prata om den ekologiska tapet vi har i vardagsrummet som fondvägg idag och jag återupprepade gång på gång att jag kanske inte ville ha samma tapet även i huset.
* Blev informerad om att många tapetdetaljister idag har miljömärkningar och att få innehåller pvc och lösningsmedel. 
Så började tittandet i flertalet kataloger. Det finns så otroligt många, från olika märken, att det blev som så att vi i stort sett enbart tittade i de som vi kände igen. 
Vårt huvudfokus var väggen i vardagsrummen som även följer med ner i trappan till bottenplan. På den väggen, som är 3,5 meter hög i vardagsrummet och sedan blir 6 meter hög då den även följer med trappan ner, vill vi ha vår fondvägg. En yta som verkligen kommer att synas med andra ord!
Det är otroligt bra att jag och Rickard har ungefär samma smak, det gjorde tapetvalet mycket enklare =)
I allas våra sovrum och i köket blev det tapeter som är tryckta på miljövänligt papper med vattenbaserade färger och lacker.
I allrummet och hallen på nederplan blev det tapeter med vattenbaserade färger. Tapeterna är fria från PVC, tungmetaller och miljöskadliga ämnen.
Så åter till fondväggen; En ekologisk tapet av naturmaterial – visst låter det bra? Nackdelen är kostnaden,..
Är inte helt säker på den väggen ännu men i vilket fall så blir det en tapet med miljömärkning!

5 reaktioner på ”Med en önskan om ekologiska tapeter

  1. Hejsan,

   Många av tapetmärkena som finns nu för tiden är miljömedvetna.

   Samtliga tapeter från Eco-Boråstapeter är fria från PVC, tungmetaller och miljöskadliga ämnen. Samtliga färgsystem är vattenbaserade.

   Även Midbec, InTrade och Rasch har miljömärkningar på sina produkter.

   Rasch har en egen serie; ecomotion – med ekologiska tapeter – väldigt fina!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.