Mattermos och glassformar i rostfritt stål samt spork i bambu

Relativt ofta nu under sommaren har jag och barnen valt att ha lunch med oss ut när vi ska någonstans, men jag har saknat en mattermos. Ofta har vi bara stekt korv hemma och haft med korvbröd men har velat hålla korvarna varma. Har använt våra  glasbyttor och slagit in i tidningspapper vilket har fungerat helt okej men varit lite omständigt.
Har därför letat efter en mattermos men har mest hittat små, som max 0,5liter. Blev därför väldigt glad när jag hittade en i rostfrittstål på 1,1 liter. Fri från plast, BPA, PVC, ftalater, bly och andra tungmetaller!
Har även kollat på rostfria glassformar, men valde till en början att fortsätta med de vi har i plast då priset skiljer markant. Tänkte dock ett par varv till och är nu glad över mitt beslut! Rostfria glassformar med fyra olika färger på silikonringarna, vilket gör att man enkelt kan hålla reda på olika smaker i de olika formarna. Medföljde 12 bambupinnar, men jag valde att även köpa ett paket extra. Den stora nackdelen, som gjorde att jag inte köpte dem direkt, var just att man behöver använda sig av glasspinnar – en förbrukningsvara. Vill man då dessutom ha glasspinnar av bambu, som inte kräver bekämpningsmedel eller konstgödsel för att växa, så blir det såklart en större förbrukningskostnad. Det jag nu hoppas på är att man ska kunna återanvända pinnen, som även står på nätet.
Slutligen så har jag märkt att det förutsätts att jag, som alltid har allt med mig, även har bestick i barnvagnen. Dumt nog hade jag det inte vid ett tillfälle och jag har därför nu införskaffat två spork:s att ha liggandes i vagnen. Gaffel och sked i ett – kan det bli smartare?! Dessutom i bambu, odlad utan kemikalier, konstgödsel och bekämpningsmedel.
Är även sugen på att köpa rostfria sugrör, rostfri kylklamp samt rostfri istärningsform men då vi i dagsläget inte använder någon av dessa tre produkter så känns det lite onödigt att köpa bara för att =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.