Matkoma

Hela familjen föll i matkoma efter gårdagens middag, men jösses så gott det var!

Jag hade en påse polkabetor i kylen som jag inte planerat något maträtt för men under tiden jag skalade dem kom jag på att det skulle vara gott med ugnsrostade polkabetor. Delade dem i klyftor, penslade dem med olivolja och kryddade sedan med örtsalt och peppar. In i ugnen i 40 minuter, 175 grader, och de sista 10 minuterna slängde jag in ett par klyftor med rödlök. 

Till detta blev det lite alfalfa-groddar (något som barnen för övrigt älskar, fast de kallar dem för grodor,..), en enkel sallad av ruccola, gurka, tomat och skogschampinjon samt fyra sorters bönor som dränktes i olivolja och kryddor.

IMG_4104

Medan polkabetorna var i ugnen förberedde jag efterrätt, kladdkaka och färskpressad apelsinjuice. Alla var otroligt mätta efter middagen men en tallrik med varm kladdkaka, vaniljglass och krossade lättrostade kakaobönor utan skal samt ett glas med hemmapressad juice tackade ingen nej till.

Men min godisgris till son orkade förvånande nog varken äta upp kladdkakan eller dricka upp juicen. Men det gjorde ingenting, då blev det ju mer till mig *ler*

IMG_4106

En reaktion på ”Matkoma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.