Martin & Millan

Färgglada, lekvänliga, mjuka, prisvärda och ekologiska kläder från Martin & Millan har letat sig hem till oss!

Arja Hermansson grundade Martin & Millan 2013. Namnet Martin och Millan kommer från hennes två barn Camilla och Martin som är två i en syskonskara av fem barn. Idag är Arja både mormor och farmor till fyra underbara barnbarn. Barnen är det bästa vi har menar Arja och på grund av det vill hon göra det bästa hon kan för att barnen ska ha en framtid – vilket i praktiken innebär att hon vill jobba med hållbarhet.

Målet är att tillverka giftfria barnkläder inom EU, med liten miljöpåverkan men till bra priser!

IMG_0825

Tyget i kläderna som barnen fått är tillverkat i Sverige hos A&H och det är GOTS-certifierat. Plaggen däremot är sydda i Estland.

Barnen, som älskar kläder, blev otroligt glada över det nya tillskottet i garderoben! Det första Tindra sa var ”är de ekologiska?”. Haha, vi har pratat så mycket om fördelarna med ekologiskt, både vad gäller mat, kläder, hud- hår- och tandvård samt leksaker att hon numer ofta frågar om mat/saker som vi köper är ekologiska. Svarar jag att det inte är ekologiskt får jag en uppmanande blick samt orden ”men mamma, varför köpte du det då?”. Underbart! Jag älskar hennes frågor och resonemang =)

Kläderna skulle de såklart ha på sig dagen efter de fått dem, men busungarna sprang och lade sig i Tindras säng så fort jag tagit på dem – allt för att få mysa ett par minuter till innan det var dags för förskolan:

IMG_08261

När jag tillslut fått upp dem fick de posera framför kameran:

1

Det kommer att hända mycket hos Martin & Millan detta år! Just nu gör Martin och Millan en Ekologis bas-serie i Turkiet av härligt mjuk Turkisk bomull. Det görs även andra ekologiska plagg med färg och mönster som ska gå att matcha och mixa med de enfärgade plagg från bas-serien. Spännande!

Nedan kläder är ett par av många från Martin & Millans baskollektion, som finns i storlekar från 50 till 140:

Martin&Millan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.